VIVIENNE WESTWOOD

Kako se komemoracija 'kume punka' pretvorila u reviju u kojoj su joj svjetske face odale počast na najljepši mogući način

16.02.2023 u 18:03

  • +23

Oproštaj zvijeda od Vivienne Westwood

Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

Zvijezde iz svijeta mode i showbiza na svoj su način odlučile odati posljednju počast dizajnerici Vivienne Westwood. Na komemoraciju priređenu u katedrali Southwark u Londonu stigli su u omiljenim kreacijama 'kume punka' i na taj se način oprostili s njom

Iako je Vivienne Westwood, u 81. godini života, preminula još u prosincu, komemoracija u katedrali Southwark u Londonu održana je tek sada, a koliko je 'kuma punka' bila omiljena među svjetskim facama, bilo je jasno kao dan.

Victoria Beckham, Kate Moss, Helena Bonham Carter i Elle Fanning bile su samo neke od slavnih koje su na komemoraciju stigle odjevenu u omiljene kreacije s potpisom Vivienne Westwood, a sve je više izgledalo kao modna revija, u njezinom stilu, negoli kao posljednji pozdrav slavnoj britanskoj dizajnerici.

Tako je bivša Spajsica Victoria Beckham igrala na kartu gotike, odabravši crnu čipkastu haljinu do poda s dugim rukavima i šlepom u obliku sirene, dok je glumica Helena Bonham Carter odabrala print koji je davnih dana postao sinonim za kreacije Vivienne Westwood - njezin omiljeni tartan. Odjevena u crveno odijelo koje se sastojalo od duge suknje i gornjeg dijela koji je bio kombinacija korzeta i sakoa.

  • +5
Vivienne Westwood Izvor: Profimedia / Autor: DS11 / Backgrid UK / Profimedia

Na komemoraciju je stigla i njezina muza, legendarni supermodel 90-ih Kate Moss, koju je Westwood redovito angažirala za svoje revije i s kojom je tijekom godina postala bliska prijateljica. Za posljednji pozdrav Moss je odabrala satensku haljinu sa cvjetnim motivima, dok je glumica Elle Fanning odabrala sofistirano krojen crni blejzer u kombinaciji s nabranom midi suknjom s naboranim asimetričnim detaljima, koji je Westwood također popularizirala.

Christine Hendricks odabrala je zeleni kaput s pojasom od tartana i baršunastim reverima, dok je Lily Cole izgledala eterično u poluprozirnoj crnoj haljini od čipke koja joj je sezala do gležnja, sa cvjetnim motivima i gornjim dijelom u stilu korzeta.