ZDRAVO I UKUSNO

Kako pripremiti prokulice?

  • Autor: Ordinacija.hr
  • Zadnja izmjena 13.01.2014 11:06
  • Objavljeno 13.01.2014 u 11:06
prokulice

prokulice

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Prokulice su prepune betakarotena, vitamina C i K, kalcija, fosfora, kalija i folacina koji sagorijeva štetni kolesterol. Na tržnici ih ima gotovo cijele zime, ali one koje kupite u veljači i ožujku pravi su koncentrat korisnih sastojaka

Prepune su folne kiseline koja je ključna za pospješivanje plodnosti muškaraca i žena, piše Ordinacija.hr


Prokulice donose osvježavajuću kombinaciju gorčine i blagog okusa, stoga ih sparite s jelom koje ima izražen okus ili s preljevom od balzamičnog octa. Ako želite zadržati sve nutrijente, kuhajte ih kratko, a vodi za kuhanje dodajte malo maslinovog ulja i crvene paprike.

Kako pripremiti prokulice u pećnici te članak u cijelosti pročitajte na Ordinacija.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!