DOBRO JE ZNATI

Kako odabrati idealne najlonke i produžiti život omiljenim modelima iz ormara

07.02.2023 u 15:01

Bionic
Reading

Udobne poput druge kože, najlonke moraju biti besprijekorne kako bi u potpunosti laskale silueti nogu. Neprozirne, poluprozirne ili gotovo nevidljive, izbor najlonki danas je uistinu velik, a evo kako odabrati idealne

Prema mišljenju modnih stručnjaka, najlonke između 20 i 40 dena idealan su odabir za dnevne kombinacije jer njihov mat izgled noge čini vizualno tanjim.

Tanke, satenske najlonke (između 5 i 15 dena) posebno dolaze do izražaja u večernjim prigodama, oplemenjujući noge i čineći ih svjetlijim.

Uz trendi čizme ili gležnjače idealno je nositi neprozirne najlonke od 40 dena koje se neće tako lako potrgati. Želite li pod svaku cijenu nositi tanje najlonke, zaštitite ih neprozirnim čarapama skrivenim u čizmama.

Pet vrsti najlonki čine idealan broj u zimskoj garderobi, prema mišljenju modnih stručnjaka. Na tom popisu nalaze se prozirne, poluprozirne i neprozirne crne najlonke, uz model od vune i primjerak s uzorkom.

Ovisno o kvaliteti najlonki, njihovom održavanju i samom materijalu, najlonke mogu potrajati i do nekoliko godina. Tanki modeli, s druge strane, imaju kraći vijek trajanja pa mogu preživiti do godinu dana ako ih dobro njegujete.

Sve vrste najlonki sugerira se prati u vrećici za pranje i u perilici na 30°C. S druge strane, najstrože je zabranjeno stavljati ih u sušilicu i dodavati omekšivać pri pranju. Ako se radi o vunenim najlonkama, pranje u hladnoj vodi i sa specijaliziranim detrdžentom je obavezno.

Crne najlonke i ove sezone su najpopularniji odabir, a dostojnu konkurenciju čine im smeđi modeli. Prirodnije i ultra laskave, smeđe najlonke savršen su spoj između crne i boje mesa.