ZA BESPRIJEKORNE rezultate

Balerinke su ponovo hit sezone, a evo kako ih ne biste trebali nositi

08.06.2022 u 15:45

Bionic
Reading

Elegantnije od tenisica, udobnije od visokih potpetica i gracioznije od loaferica: balerinke su savršene cipele za svaku priliku i stoga ne čudi što su postale dijelom kolekcije u ormaru brojnih ljubiteljica mode

Brojni brendovi na čelu s pristupačnim high street trgovinama ove sezone potrudili su se ponuditi pregršt verzija balerinki koji upravo ove sezone predstavljaju ključni model na modnoj sceni.

  • +12
Balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Na modnim pistama u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu balerinke su se mogle ugledati u svim važnijim dizajnerskim kolekcijama i u mnoštvo verzija. Modna kuća Celine predstavila je klasične balerinke sa zaobljenim vrhom i detaljem mašne, dok se francuski Dior poigrao njihovim materijalom kreiravši mrežaste verzoje. Irska dizajnerska zvijezda Simone Rocha lansirala je neodoljive satenske balerinke s detaljem vrpca, dok je talijanska Prada s balerinkama igrala na kartu 80-ih predstavivši crnu i neonske verzije u špic.

Nanovo popularne balerinke lako se prilagođavaju različitim odjevnim kombinacijama i prilikama, što su do sada nebrojeno puta dokazale modne ovisnice s Instagrama, no postoje određena pravila kojih bi se trebali pridržavati pri kreiranju besprijekornih stajlinga s ovom prepoznatljivom obućom u glavnoj ulozi.

Budući da balerinke naglašavaju svod stopala, u stanju su vizualno izdužiti noge, što je posebno slučaj sa šiljastim modelima. Ovaj laskavi efekt s lakoćom se postiže kombinacijom balerinki uz hlače ili traperice skraćenih nogavica koje gležanj ostavljaju otkrivenim.

Stilske pogreške s balerinkama

Ukoliko balerinke ne želite nositi bosi iz higijenskih razloga, u tom slučaju pamučne stopalice idealno su rješenje, no pobrinite se da su dizajnirane na takav način da se ne vide prilikom nošenja.

I dok će brojni modeli tenisica ili čizmi izgledati kulerski sa znakovima iznošenosti, isto se ne može reći za balerinke. Pogotovo ne kada je i potplat ove obuće vidljivo istrošen, stoga se potrudite da vaš omiljeni model uvijek izgleda očuvano.

Ukoliko želite izbjeći staromodan dojam stajlinga s balerinkama u glavnoj ulozi, izbjegajate ih isticati u kombinacijama koje bi uključivale komade nadahnutie bakinim ormarom poput biserne ogrlice i odijela od tvida.

Modeli balerinki s četvrtastim ili vrhom u špic uvijek izgledaju modernije od klasičnih verzija sa zaobljenim vrhom, a upravo je s njima potrebno biti oprezniji u misiji kreiranja besprijekornih stajlinga s trendovskim predznakom.