POPUT MARILYN MONROE

Kako odabrati crveni ruž i postići efekt punih usana

14.04.2017 u 13:45

Bionic
Reading

Malo maskare, rumenilo i crveni ruž mogu učiniti čuda, a to su najbolje znale naše bake koje su 40-ih žarile i palile stilom pin up. Crveni ruž može popraviti najtmurnije raspoloženje i dati živost najtmurnijem danu, stoga kada pronađete onaj koji najbolje pristaje vašoj puti, nemojte se ustručavati naglasiti usne. Ako mislite da imate pretanke usne za crveni ruž, varate se, jer sve što vam treba je malo vještine i naši savjeti za besprijekorne pune usne

Četrdesete godine prošlog stoljeća bile su godine ruža za usne, glamurozna era zavodljivih nijansi crvene. 'Kako su žene bivale sve zastupljenije na televiziji te ih je sve više radilo, ruž je postao simbol osnaživanja', tvrdi Poppy King, osnivač make-up branda Lipstick Queen. U to je doba 90 posto žena nosilo ruž svakodnevno, a danas 54 posto žena tvrdi kako su previše sramežljive za nošenje ruž. Čini se kako bi nam dobro došao povratak u zlatno doba slavljenja ženstvenosti.

Evo nekoliko beauty savjeta koji će vam pomoći da crveni ruž nanesete besprijekorno.

Oblik usana

Marilyn Monroe oličenje je onog što nazivamo efektom punih usana koji se može postići iako nemate prirodno pune usne. Sve što vam je potrebno je kvalitetna olovka za usne i malo prakse. Pronađite liniju gdje se spaja koža lica i usana i ocrtajte usne olovkom malo iznad te linije, no nemojte pretjerivati da ne bi bude uočljivo. Važno je da usne i dalje izgledaju prirodno. Ako nemate olovku za usne, poslužit će i tanka četkica uz pomoć koje možete nanijeti ruž izvana prema unutra.

Ppune crvene usne Autor: YouTube

Izdržljivost ruža

Da biste bili sigurni da će vam ruž izdržati jelo i piće do sitnih jutarnjih sati, nanesite prvi sloj (nakon što ste usne iscrtali olovkom), zatim sačekajte da se posuši i ponovno nanesite sloj ruža. Ako je usnama potrebno malo živosti, probajte između slojeva ruža nanijeti malo rumenila u prahu, što sličnijeg nijansi ruža.

Tekstura ruža

Moderne teksture daju mladenački štih vintage izgledu. Mat nijanse nekada su značile puderaste, suhe teksture, no današnja formula ruževa osigurava usnama više hidratacije i daje im baršunast, zdrav, mat završetak.

Nijansa ruža

Crveni ruževi koji u sebi imaju nijanse plave boje najbolje odgovaraju onima koji imaju blijedu put te čine zube blještavo bijelima. Crveni ruževi koji u sebi imaju narančaste tonove komplementiraju više tamnijoj i maslinastoj puti. Ciglasta i zahrđala nijansa crvene najsigurniji su izbor onih koje nisu sigurne koji im ruž najbolje pristaje. No u drogerijama danas postoje profesionalni vizažisti koji vam mogu preporučiti nijansu crvenog ruža koji najbolje pristaje vašoj puti.