OMILJENA OBUĆA

Kako očistiti i osvježiti omiljene birkenštokice

19.07.2019 u 14:05

Bionic
Reading

Već nekoliko godina zaredom kultne natikače Birkenstock ne silaze s trona popularnosti, a slavne fashionistice poput Julije Roberts, Sienne Miller ili Vanesse Hudgens ne izlaze iz ove udobne i trendi obuće koja se uklapa u svaki stil

Birkenstock natikače danas uživaju kultni status poput npr. vansica, conversica, Levi's traperica ili dr. Martens čizmi, a mnoge poznate fashionistice među kojima su Julianne Moore ili Kirsten Dunst su velike obožavateljice ove prepoznatljive anatomske obuće.

Mrlje od znoja, plus prljavština ili tragovi soli na tabanici ako ste ih nosili na plažu, ne samo da su estetski problem, nego mogu i skratiti trajanje vašeg omiljenog para natikača.

  • +6
Birkenstock Arizona Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Evo kako ćete svoje omiljene šlape brzo i učinkovito očistiti u tri koraka:

Temeljito očistite tabanicu:

Održavanje vaših birkica čistima tijekom godine produljit će im trajanje pa svakih nekoliko mjeseci obrišite tabanicu vlažnom krpom, a četkicom od antilopa koja nije gruba uklonite eventualne ostatke trave ili blata.

  • +15
Poznate dame nose Birkenstock sandale Izvor: Profimedia / Autor: Tportal montaža

Očistite mrlje sa sodom bikarbona

Ako su mrlje i dalje vidljive, pomiješajte sodu bikarbonu s vodom kako bi se formirala pasta te s starom zubnom četkicom očistite šlape kružnim pokretima. Smjesa neka ostane tijekom noći, a ujutro je dobro isperite.

  • +19
Proizvodni pogon Birkenstocka u Njemačkoj Izvor: Pixsell / Autor: Arno Burgi/DPA/PIXSELL

Izbjegavajte sušenje na jakom suncu

Vaše omiljene natikače izbjegavajte sušiti na jakom suncu jer to može uzrokovati pucanje kože i oštećenja na njima. Nakon što ste ih temeljito očistili obavezno ih stavite na sušenje na sjenovitom mjestu kako biste izbjegli oštećenja. Iako vam se to možda učinilo dobrom idejom, natikače Birkenstock nikad nemojte ubacivati u sušilicu kako biste ubrzali proces sušenja. Savjet je da ih svakako ostavite najmanje 24 sata kako bi se potpuno osušile prije no što ih ponovno navučete.