BIRKENSTOCK

Ili ih volite ili mrzite: I nakon 245 godina ove sandale smatraju se najpoželjnijom ljetnom obućom

18.04.2019 u 09:58

Bionic
Reading

Poput starog vina, sandale s potpisom njemačkog brenda Birkenstock s godinama se samo poboljšavaju. S tradicijom dugom 245 godina, kompanija Birkenstock od 2012. godine uspjela je utrostručiti svoju prodaju, što nimalo ne čudi s obzirom da je obuća s njezinim potpisom dosljednja u očuvanju trendovskog statusa iz sezone u sezonu

Anatomske sandale s potpisom Birkenstock odavno su izgubile reputaciju omražene obuće. Poput traperica brenda Levi's ili dr. Martens čizmi, obožavane Birkenstock sandale postale su punopravne članice modne scene.

  • +19
Proizvodni pogon Birkenstocka u Njemačkoj Izvor: Pixsell / Autor: Arno Burgi/DPA/PIXSELL

Oživljavanje brenda Birkenstock u modnim krugovima uvelike se može pripisati dizajnerici Phoebe Philo, bivšoj kreativnoj direktorici modne kuće Celine koja je tijekom svog mandata u ovoj slavnoj francuskoj kući lansirala nekoliko modela koji izgldom neodoljivo podsjećaju na kultne sandale Birkenstock.

Jedne od najvećih zaljubljenica u sandale s potpisom Birkenstock u svijetu slavnih nesumnjivo su blizanke Mary-Kate i Ashley Olsen, a u godini kada vodeći modni trendovi uključuju nošenje bež boje od glave do pete, modni znalci uvjereni su kako će upravo one i ove sezone uvjerljivo dominirati kada je riječ o ljetnim sandalama.

  • +9
Slavne dame u natikačama Birkenstock Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Takozvani Arizona model sandala i dalje slovi za najpopularniji, a iz sezone u sezonu zaljubljenice u modu dokazuju da je riječ o svestranoj obući koja se s lakoćom uklapa u mnoštvo odjevnih kombinacija.

Nedavna suradnja kompanije Birkenstock s poznatim dizajnerskim imenima poput Ricka Owensa i modne kuće Valentino samo je dodatno uspjela zacementirati njihov status omiljene ljetne obuće, a modeli iz navedenih suradnji već sada mogu se pohvaliti značajanim kultom sljedbenika postavljajući brend Birkenstock na modni pijedestal u ljetnoj sezoni.