SAVJET VIŠE

Kako ne zapostaviti prijatelje kad smo u vezi

09.12.2012 u 09:41

Bionic
Reading

Konačno se to dogodilo! Amorova strijelica te pogodila, a na svu sreću i dečka zbog kojeg ti srce brže kuca

Naravno, dok ti lebdiš kao opijena svojom ljubavnom srećom, zadovoljna što se i ti možeš pohvaliti statusom na Facebooku 'u vezi', nisi ni primijetila da sve manje vremena posvećuješ svojim prijateljima.

Takav scenarij nije nažalost rijedak – svatko od nas poznaje osobu koja kad je u vezi, 'nestane' na neko vrijeme, a kad je solo, ponovno se 'vrati'. Bez obzira na to jesi li sebe možda u tome prepoznala ili imaš baš takvu prijateljicu koja kad ima dečka, 'zaboravi' tebe i druge prijatelja, treba se potruditi pronaći balans između druženja s dečkom i starim društvom.

Nina Dobrev
, Elena iz 'Vampirskih dnevnika' koja je u sretnoj vezi s prezgodnim glumcem Ianom Somerhalderom, kolegom iz te popularne serije, otkrila je da iako ima puno poslovnih obveza, uvijek uspijeva pronaći vrijeme za druženje s prijateljicama.
Nina se i izvan seta druži s glumicama iz 'Vampirskih dnevnika' te cure uživaju u zajedničkim putovanjima.

'Planiramo put u Disneyland. Samo mi cure. Znam da će nam biti nezaboravno. Iako danas svi imamo i previše obveza i poslova, najvažnije je izdvojiti neko vrijeme i za zabavu s prijateljima', rekla je lijepa glumica u intervjuu za Seventeen.


Totalno dijelimo Ninino mišljenje! Sigurno ne želiš da tvoj dečko pomisli da uopće nemaš svoj život, interese, hobije, frendove i da se sad sve vrti samo oko njega. Osim toga, čini nam se dečki uvijek nekako nađu vremena za svoja druženja (naravno da postoje i među njima oni koji 'otpile' frendove čim nađu curu), pa zašto se i mi cure ne bismo ugledale na njih i odvojile vrijeme za druženje s prijateljicama! A i za vezu je dobro odvojiti vrijeme za prijatelje – cijenit ćete tako još više ponovne trenutke skupa.

Potrudi se, dakle, ostati u kontaktu s prijateljima i sa zanimanjem ih uvijek zapitaj što se događa kod njih, imaju li kakvih problema, što ih muči i sl. – jednom riječju, budi uključena u njihov život! To će sigurno cijeniti i bit će im drago vidjeti da te ljubav nije puno promijenila.

I još nešto - koliko god da si sretna u novoj vezi, nemoj prijateljima (koji su k tome solo ili nesretno zaljubljeni) prepričavati svaki detalj vašeg odnosa ili iznositi intimne ili povjerljive stvari. OK, možeš im tu i tamo ispričati ponešto, ali zagnjaviti ih detaljnim pričama o tome što ste radili svaki dan, nikome baš nije toliko zanimljivo. Ne zaboravi da ljubavi dolaze i odlaze, a prijatelji su zauvijek. I sretno!