TRIKOVI USPJEŠNIH

Kako lako zaspati i pošteno se naspavati

05.03.2012 u 11:19

Bionic
Reading

Ukoliko teško zaspete i vrtite se po noći u krevetu jer ste pod stresom, bit će vam korisni savjeti znanstvenika koji su otkrili kako lakše zaspati i konačno se naspavati

Nakon istraživanja s dvije tisuće ispitanika koji tvrde imaju savršen san i lako zaspu, znanstvenici su zaključili da u krevet treba ići u pidžami, u 22 sata navečer, a prije toga popiti šalicu toplog čaja. Newslite prenosi cijeli popis aktivnosti koje, prema istraživanju, pridonose boljem spavanju ako se rade u ograničenom vremenu.

Prije spavanja, televiziju možete gledati oko sat vremena i 46 minuta, a na programu neka bude neka opuštajuća serija ili šou. Također se možete čuti s prijateljicom, dečkom ili majkom, a na razgovor potrošite 41 minutu. Surfajte internetom 51 minutu. Nakon kuhanja ručka trebao bi vam odmor od dva sata i sedam minuta prije nego krenete s ostalim obavezama.

Večerajte u 20 sati i 29 minuta ako planirate leći u krevet u 22 sata, kako znanstvenici preporučaju. Šalicu čaja popijte u 21 sat i 10 minuta.

Prije spavanja čitajte oko 20 minuta, a prema prognozama znanstvenika, zaspat ćete u 22 sata i 26 minuta.

Spavajte u spavaćici ili pidžami, a ako možete, budite na desnoj strani tijela i na desnoj strani kreveta. Ako imate partnera, privinite se uz njega. Na kraju, budilicu namjestite u točno 6 sati i 47 minuta jer je to sasvim dovoljno sna da bez problema odradite obaveze i uživate u danu koji vas čeka.