ZVIJEZDA JE ROĐENA

Kako je Pippa Middleton postala globalna senzacija

04.05.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Zlatno i jedino pravilo za djeveruše glasi: nikako ne zasjeniti mladu na vjenčanju. Pippa Middleton je opasno zaplesala po rubu tog pravila

Kad je prošlog petka gracilno išetala pred Westminstersku opatiju u savršeno skrojenoj uskoj bijeloj svilenoj haljini, čuo se uzdah u gomili. Za vrijeme obreda njezino je ime na Twitteru spomenuto više puta od imena mladenca. Facebook stranica posvećena njezinoj stražnjici ima već oko 150.000 lajkova, a vjerojatno je posljednjih dana ime koje se najčešće traži na Googleu. U samo nekoliko dana postala je globalna senzacija i omiljeno meso za pirane iz britanskih tabloida.

'Kao gejša je morala tapkati u preuskoj haljini. Zadatak je djeveruše jednostavno sekundiranje: drži buket, smiješi se, pazi da mladenka nema špinat među zubima. Morala je pridržavati i dugi veo vjenčanice, što je dužnost koja traži da se više puta sagnete. Pippa nije propustila da pred globalnim auditorijem od milijardu gledatelja pokaže najbolje od svog stražnjeg dijela tijela', tako o Pippi, nimalo benevolentno, piše Daily Mail, komentirajući kako ni holivudske zvijezde ni budući premijeri ne poziraju pred kamerama s tako puno samopouzdanja kao ona.

Pippa je i prije kraljevskog vjenčanja bila izložena neugodnim novinskim komentarima: 'Noge izbačene, karakteristični umjetni ten, puno sjajnog nakita, teški make-up, visoke štikle, kratka koktel haljina, široki osmijeh: glavna djeveruša, očito, uživa u novootkrivenoj pažnji.' Opisujući je kao ambicioznu curu koja se samo želi jako visoko popeti na društvenoj ljestvici novine pišu: 'Za nju postoji samo vrijeme BC (Before the Church) i AD (After the Dress).'

Philippa Charlotte Middleton, sada je već jasno, bit će vruća novinska roba. Britanski tabloidi će ju razvlačiti, američki glossy časopisi će ju htjeti na naslovnicama, modni dizajneri će moliti da nosi njihove kolekcije, bogati i moćni muškarci će stajati u redu da se s njom ožene.

Plum Sykes, autorica ‘Bergdorfskih plavuša’, bestselera o princezama s njujorške Park avenije kaže: 'Pippa je bolje sreće. Dobila je pažnju pravih muškaraca, modnih dizajnera, domaćica zabava, a sve to bez ikakvih obveza i protokola.’

Potpis slike..

Fotogenična i vitka, 27-godišnja sestra vojvotkinje od Cambridgea punila je novinske stranice još otkako se prije nekoliko godina doselila u London. Daily Mail ih prozvao sestrama Wisteria, ističući kako su uvijek dotjerane i optužujući ih za žestoku ambiciju da se penju u društvu. Časopis Tatler, britanska društvena biblija, prije tri godine je okrunila Pippu titulom najpoželjnije djevojke Ujedinjenog Kraljevstva. Na toj je prestižnoj i snobovskoj rang listi perfect Pippa pobijedila modele, plemkinje, rock princeze.

Mediji će, nema sumnje, još više 'popippiti': pratit će svaki njezin korak, a nema sumnje da ćemo saznati sve o njezinim vezama. Već se sada piše kako je, doduše, starija sestra Kate našla princa, ali je i Pippa gradila veze s aristokracijom.

Naime, kad je o ljubavnim vezama riječ, ona ima prilično definirani ukus. Kao studentica engleske književnosti na sveučilištu u Edinburghu dijelila je stan s Georgeom Percyjem, najstarijim sinom vojvode od Northumberlanda, (čiji je dvorac, inače, u filmovima o Harryju Potteru glumio Howgarts). Intimnija je bila s bogatim nasljednikom banke Jonathanom 'JJ' Jardine Pattersonom. Družila se na faksu sa škotskim aristokratom, pa nasljednikom lanca draguljarnica, lordovima i vojvodskim sinovima.

Sitne indiskrecije s faksa već su isplivale, pa se tako zna da su studentske večere za 30 osoba u ogromnim stanovima bile uobičajene za to aristokratskog društvo. 'Služili su se sirevi i porto, ali nije bilo grijanja, jer se toplina smatrala vulgarnom', otkrila je za Daily Mail studentska kolegica koja kaže kako se Pippa, ogrnuta pashminom, dobro nosila s tim biranim i zatvorenim društvom plave krvi koje je vikendom odlazilo u lov i nerijetko, navodno, ulazilo u odnose u kojima je svatko spavao sa svakim.

Pippa je u vezi s 30-godišnjim Alexom Loudonom, bogatim nasljednikom i bivšim engleskim reprezentativncem u kriketu, sada brokereom u londonskom Cityju i dugogodišnjim prijateljem princa Williama.

Iz crkve je proteklog izašla ruku pod ruku s princom Harryjem, par je stajao na balkonu palače, pa nisu bili rijetki komentari kako prijestonasljednik i Pippa savršeno odgovaraju jedno drugom. No, Chelsy Davy, djevojka princa Harryja i Pippa su, navodno, jako dobre prijateljice i često izlaze zajedno. Nije ostalo neprimijećeno da su se njih dvije znale dobro zabaviti u noćnim klubovima u društvu princeza Eugenie i Beatrice te Holly Branson, kćeri Richarda Bransona. Pippa je, kažu izvori, prava party girl: voli se zabavljati i voli da se ljudi dobro provedu.

Mediji će zlobno napomenuti kako je nakon diplome Pippa spojila svoje dvije strasti, partijanje i networking, i pretvorila ih u karijeru: ona je event menadžerica i party planer. Redovito vježba, bujnu kosu njeguje u istom vrhunskom salonu 'couture hair' Richarda Warda, skija, kažu, kao Bond-djevojka, igra tenis i ima nimalo windsorsku strast prema tenu iz solarija.

Planirala Pippa svoju medijsku slavu ili ne, tabloidi su dobili novu zvijezdu.