Ovo će se nositi

Kako je jedna od 'najdosadnijih' boja postala apsolutni jesenski hit

05.10.2023 u 13:32

Bionic
Reading

Ako je zlatna boja kraljevske obitelji, a zelena označava rođenje novog života, plavo je sinonim za tugu, a žuto za radost, što je onda sivo? Siva je boja kišovitog neba, smoga i moralne dvosmislenosti, ali ove sezone i jedna od najpoželjnijih boja

Pogled na modne piste i street style kombinacije jedno je jasno, ovom jeseni vladat će puno više od 50 nijansi sive. A baš svaka bit će daleko od dosadne.

Od škriljevca i kamena do željeza i kositra, linija čeličnih nijansi preuzela je dominantnu prisutnost korporativnog odijevanja i ubrizgala mu umjetnički procvat, donoseći potpuno novo značenje pojmu 'meke moći'.

Miu Miu je prednjačio sa sivim kardiganima nalik onim bakinim i kaputima širokih ramena koji su bili savršen pokrivač za njegove bezobrazne mrežaste midi suknje i komplete 'bez hlača'.

Fendi se pak držao tradicionalnijeg sivog kroja, ali ga je stavio u slojeve na neočekivane načine: tu su minice preko hlača i kaputi preko sakoa (jednostavan stilski trik koji možete rekreirati s komadima koje već posjedujete).

Siva je boja koja jednako dobro izgleda izvan modne piste kao i na njoj – samo obratite pozornost na modne urednike, kreatore sadržaja i influencere koji su posjećivali revije ove sezone.

Sivi kaput najbolja je 'ulaznica' za ovaj look, osobito stilovi koji dolaze s istaknutim ramenima i u duljoj verziji à la Fendi.

Camilla & Marc, Khaite i Arket odlična su postaja za siva odijela.

Sive midi-suknje također su prednjačile, izrađene od tradicionalne vune i mekog pletiva, a tipično stilizirane s jednostavnom bijelom majicom kratkih rukava i damskim salonkama špic vrha.

No, na drugom kraju spektra je ležerna privlačnost ležerne sive majice s kapuljačom. No, zaboravite na neuredan izgled tinejdžera.

Trik da ovaj komad dobro izgleda potražite kod Miu Miu i majice izrađene od deblje tkanine te je 'podignite' dotjeranom gornjom odjećom – poput 'boxy' sakoa ili krojenog kaputa, po mogućnosti u istoj nijansi. Tko bi rekao da odijevanje u nijansama jesenskog kišnog dana može biti tako chic!

  • +21
Modni komadi u sivoj boji Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo