TO MOŽE SVATKO

Kako izgledati mlađe usprkos godinama

16.01.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Zar ne bi bilo divno osjećati se sve mlađe kako godine prolaze? Premda mnogi smatraju to apsolutno nemogućim, pomlađivanje tijekom godina nije znanstvena fantastika, već je vrlo lako uz nekoliko jednostavnih trikova

Jednostavne stvari, poput redovitog uzimanja vitamina D, praćenja razine tlaka te načina na koji se nosite sa stresom, uvelike mogu utjecati na tempo kojim starite, piše Yahoo Shine. Kako biste tijekom iduće godine bili što mlađi i ljepši, donosimo 12 antiage terapija koje pale.

Vitamin D
Mnogi liječnici vitamin D smatraju ultimativnim sastojkom za pomlađivanje. I to zahvaljujući tome što hrani memoriju, kožu, srce te arterije, ali i pomaže u borbi protiv raka. Uzimanje dovoljne dnevne količine vitamina D, što otprilike iznosi oko 1000mg, a nakon šezdesete godine 2000mg, može vaše tijelo učiniti i više od devet godina mlađim.

Pravilna njega zubi i desni
Zdrav osmijeh na samo da izgleda lijepo, već i pomaže da vaše arterije i imunološki sustav budu u top formi. Svakodnevno pravilno četkanje zubi i korištenje konca može spriječiti parodontne i gubitak zubi, što može na koncu rezultirati time da se osjećate šest godina mlađima.

Pazite na 'brojeve'

Vodeći računa o širini struka, razini krvnoga tlaka, šećera i kolesterola u krvi i održavanju tih 'brojeva' u preporučenim razinama, dramatično smanjuje rizik od mnogih problema, uključujući i kardiovaskularne bolesti. Kombinirani učinci ovih 'brojeva' u granicama normale može navesti vaše tijelo da se osjećati 19,8 godina mlađe.

Dozirajte stres
Stres se javlja u mnogim oblicima i veličinama. No, dok je određena doza stresa dobra, prevelika izloženost stresu vas postaruje. Smanjenjem izloženosti lošem stresu meditacijom ili nekom sličnom vještinom može vam pomoći da se osjećati 1,7 godina mlađe.

Održavajte odnose
Redoviti kontakti s obitelji i prijateljima putem e-maila, telefona i kada god možete, posjetima, učinit će vas zdravijima i sretnijima, ali i stvoriti učinak da se osjećate 8,5 godina mlađima.

Potpis slike..
Jačate i oblikujte mišiće
Vježbanje s utezima jako pogoduje mišićima i kostima. Treninzi snage u trajanju od samo deset minuta tri puta tjedno može učiniti da vaše tijelo misli kako je 2,6 godina mlađe.

Budite sretni
Nemojte se ustručavati pogledati tu glupu komediju s prijateljima koji vas nasmijavaju do suza, i nešto takvo si što češće priuštite. Naime, smijeh čini da se vaše tijelo osjeća nevjerojatnih osam godina mlađim.

Ne zaboravite na voće i orašaste plodove
Voće i orašasti plodovi su ukusni, zasitni, ali i jako zdravi, pogotovo za srce, mozak i struk. Jedući svaki dan četiri do pet voćaka te šaku orašastih plodova učinit će vas 6,4 godina mlađima.

Sjetite se cjelovitih žitarica
Neprerađene žitarice bogate su vlaknima i hranjivim tvarima koje pomažu u borbi protiv bolesti te pri održavanju željene kilaže. Svakodnevno pojedite najmanje pet porcija cjelovitih žitarica i osjećat ćete se 2,6 godina mlađima.

Mislite sretne misli
Pozitivne misli, dobro raspoloženje i pozitivan stav pomažu da vaš organizam ostane u ravnoteži te da se osjećate 5,2 godine mlađima.

Dosljedno vježbajte
Ne morate biti maratonac, no dosljedno vježbanje može natjerati vaše tijelo da se osjeća 9 godina mlađima. Dovoljno je svaki dan vježbati po pola sata, a izaberite aktivnost koja vam se najviše odgovara i koja vas najviše opušta.

Spavajte
Dovoljno sati sna pomaže pri održavanju kazaljke na vagi, ali i razine energije. Spavajući najmanje šest sati, a ne više od devet sati tijekom noći osjećat ćete se 3,4 godine mlađima.