PONUDA I CIJENE

Kako izgledaju trendi kupaonice

29.02.2012 u 10:04

Bionic
Reading

Kupaonica je jedan od prostora u domu koji nam garantira opuštanje nakon napornog radnog dana. Uz nekoliko preinaka i detalja, kupaonicu možete pretvoriti u pravi mali spa kutak

Pri uređenju kupaonice potrebno je paziti na nekoliko sitnica poput rasporeda kade, umivaonika i školjke, pa do rasvjete i detalja iz galanterije.

Na zidove i podove kupaonica najčešće se stavljaju pločice, a njih možete sami kombinirati po želji. Ako ste se sami upustili u kombiniranje dviju ili više boja, nemojte zaboraviti da će dijelovi zida biti pokriveni namještajem i sanitarijama te se neki uzorci neće vidjeti. Osim po velikom izboru boja, pločice se razlikuju teksturom i dezenom. Tako postoje pločice koje izgledaju kao drveni parket, s printovima, ili one koje izgledaju kao neka vrsta tkanine.

Rjeđe se umjesto pločica koriste razni premazi koji mogu dobro podnositi vlagu i štite zid od propadanja. Pri smještaju kade, školjke i umivaonika nemate puno izbora ako stan ili kuća nisu u gradnji ili ste odlučili zamijeniti vodovodne cijevi pa tada možete donekle diktirati i raspored. No zato malim detaljima i lijepim namještajem možete stvoriti vlastitu oazu.

Osim kade i školjke bitni su umivaonici s ormarićima i ogledalima, a njih ima u najrazličitijim varijantama, ovisno što želite. Svakako gledajte da u kupaonici imate ormarić za sitnije stvari poput kozmetike koja vam treba biti pri ruci. Ogledala, rasvjeta i galanterija kupaonicu mogu vizualno učiniti većom i ljepšom.

Ukoliko namještaj za kupaonicu nećete raditi po mjeri, idealnu kombinaciju lako ćete naći u nekom većem centru ili specijaliziranim trgovinama, posebno ako nemate posebne zahtjeve poput kosih zidova ili skučenog prostora.

Kod sanitarnog porculana morate paziti na dimenzije svakog komada zasebno i kako ćete ih smjestiti u prostor. Umivaonici postoje u različitim veličinama, a uz njih možete kombinirati pripadajuće ormariće. Majstor će vam reći visinu umivaonika tako da za upotrebu odgovara cijeloj obitelji. Uz zidne umivaonike postoje i oni koji se ugrađuju u ploču, a nju pak krojite prema vlastitoj želji te kombinirate s ostalim namještajem.

Kupaonski ormarići s ogledalom i umivaonikom mogu se kupiti zajedno, a postoje i pojedinačne kombinacije. Tako u Emmezeti možete kupiti samo gornji ormarić s ogledalom za tristotinjak kuna, a u Mobelixu cijeli kupaonski blok za 1990 kuna. Kika i Lesnina također nude velik izbor kupaonskih blokova, a najnovije trendove pronaći ćete u specijaliziranim trgovinama.