VEZA NA KUŠNJI

Kako izaći na kraj s tračevima o preljubu

02.02.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Do vas su došli tračevi da vas partner vara? Kako prebroditi ovu delikatnu situaciju i donijeti pravu odluku?

Mlada članica britanskog all girl benda Little MixPerrie Edwards nedavno se našla u vrlo sličnoj poziciji: u medijima se pojavio trač da ju je njezin voljeni dečko Zayn Malik iz One Directiona navodno prevario s australskom konobaricom. Perrie koja ima veliko povjerenje u svog dečka nije nasjela na trač, mladi par je razgovarao o tome, te su uspjeli prebroditi problem.

Pitanja poput 'što ću sad', 'kome sadvjerovati ili je li ovo sad stvarno kraj' zbilja nas mogu potpuno izludjeti. Naravno, nije lako naći se u takvoj situaciji. Evo što možemo napraviti:

Analizirajte situaciju hladne glave
Dobro razmislite od koga ste čuli taj trač. Je li to osoba koja vam je blizak prijatelj i želi vam dobro ili je, kao u Perrienu slučaju glasinu o preljubu plasirala sama preljubnica? Uzmite u obzir izvor te informacije – pravi prijatelj nikad neće širiti takve laži! Nemojte odmah dizati dramu - to može biti i plod čiste ljubomore ili zloće.

Razgovarajte s partnerom
Prije nego što eksplodirate od bijesa i u napadu ljutnje prekinete zbog sumnje o preljubu, sjednite i obavite razgovor s partnerom kako biste znali što se točno dogodilo. Možda je te večeri kad vas je, kako ga se optužuje 'prevario', bio zapravo s vama. Zato dobro razmotrite činjenice kako biste se znali postaviti u ovoj situaciji. Neka ispriča svoju verziju priče. Budite mirni i nemojte podizati glas. Samo recite bez optuživanja da ste čuli trač o preljubu pa vas zanima što se dogodilo, savjetuje Female First. Bitna je dvosmjerna komunikacija. Zayn je nakon što je konobarica Courtney Webb sama proširila trač da je provela noć s njim odmah dojurio u Notthingham kako bi razgovarao s Perrie.

Vjerujte instinktu
Ako ste razgovarali s njim i ako nemate razlog sumnjati u njega, oslonite se na unutarnji glas. No ako vas nešto i dalje 'kopka' i čini vam se da imate vjerovati u tračeve, budite odsad na oprezu, jer očigledno da u tim govorkanjima ima nešto.

Radite na povjerenju
Svaki odnos mora počivati na povjerenju. Ako je partner priznao preljub u prošlosti te obećao da ga neće nikad više ponoviti, a vi mislite da mu možete vjerovati da to zbilja i ne čini, točno definirajte što je za vas neprihvatljivo ponašanje u vezi. Ako mu vjerujete da se ništa nije dogodilo, zaboravite na taj trač o preljubu i stalno radite na međusobnom povjerenju. I suzdržite se od neutemeljenih optužbi o preljubu te stalnih sumnji o prevari, jer i to često partnera može i otjerati u naručje druge osobe. Nemojte dopustiti ta nečija zlobna glasina naruši vaš odnos. I sretno!