MODNA PRIČA SEZONE

Kako dobro izgledati u vrućem jesenskom trendu

11.09.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Prepoznatljiv stil nadahnut sedamdesetima ove je jeseni veliki hit, a ako se vidite u trapezicama, cipelama na punu petu, živopisnim boho kaputima ili prslucima od brušene kože s resicama, zasigurno vas brine kako isfurati takav stil a da ne izgledate kao da ste teleportirani iz tog razdoblja u sadašnjost

Mnogi su dizajneri svoje ovogodišnje kolekcije osmislili posluživši se sedamdesetima kao modnom inspiracijom poput Anne Sui, Toma Forda ili Prade, spomenimo samo neke.

Svi oni koji misle da dugi hipijevski prsluci i vrtoglave platforme pripadaju davnoj prošlosti i nikako se ne vide u odjeći kakva se nosila sedamdesetih, mogu svoju garderobu osvježiti s barem nekoliko zanimljivih retro komada, ali suvremenog dizajna koje ćemo zasigurno vidjeti na policama naših trgovima, a uklapaju se u svaki stil. Ako vam se sviđa moda 70-ih, to ne znači da morate biti odjeveni od glave do pete kao Kate Hudson u filmu 'Korak do slave' čija je radnja smještena upravo u to razdoblje, točnije u davnu 1973. godinu.

Kako savjetuje Pittsburgh Post-Gazette, svoje jesenske stylinge možete osvježiti ovim kul komadima iz 70-ih koji su ponovno in.

Tzv. sedlo-torbica
Torbice u obliku sedla pojavile upravo u sedamdesetima, a ove sezone su ogroman hit.


Sedlo-torbica hit je ove jeseni

Retro obuća
Svoje stiletice slobodno možete spremiti na dno cipelara ove jeseni i zime! Modni kreatori savjetuju obuću nadahnutu sedamdesetima. Dakle, platforme, čizme s robusnom petom, puna peta… Nosite ih uz npr. udobni pončo i skinny traperice za ležeran boho, ali sa suvremenom notom.

Vladavina resica
Da, resice su ponovno tu i ne planiraju samo tako nestati! Odlično izgledaju na vestama, torbama, šalovima, krajevima suknja, kao ukrasi na čizmama ili kao efektni dodaci na predimenzioniranim ogrlicama. Samo oprezno s doziranjem resica: jedan je predmet s resicama dovoljan.

Ove jeseni nose se i resice...

Trapezice
Potpuno su zavladale modnom scenom, a fashionistice poput Jessice Albe ili Jennifer Lopez ne izlaze ih njih. Nosite ih uz platforme i tzv. gipsy topove koji otkrivaju ramena.

Suknja-hlače:
Popularne hlače culottes oduševile su mnoge slavne pomodarke koje ne izlaze iz ovog udobnog komada odjeće.

Suknja-hlače ili culottes rado nose it djevojke Diane Kruger i Olivia Palermo