BEAUTY TRENDOVI

Kako biste trebali izgledati ovog proljeća?

17.03.2011 u 08:00

Bionic
Reading

U Parizu je nedavno završen Fashion Week koji je otkrio trendove za jesen i zimu, no što je s proljećem koje samo što nije tu? Podsjećamo na revije iz prošle sezone i modne diktate dizajnera

Što se tiče frizure, noktiju i make upa, trend je bogatstvo boja i izraženi kolorit nasuprot pastelnim bojama, na koje možete zaboraviti ovu sezonu.

Eyelinere u boji, koji se protežu od neonsko ružičastog do tirkiznog, savjetuju Derek Lam i Peter Som. Žarke eyelinere možete nositi i ljeti, jer će odlično ići uz preplanulu put.

Ako više preferirate sjenilo za oči, probajte za zelenom bojom, jer ako može Chanel, možete i vi.

Usnice su također u žarkim bojama, a ovo proljeće vrijeme je za narančasto, koje predlaže Isaac Mizrahi. No svakako imajte na umu da nikako ne smijete istaknuti oči i usta zajedno. Narančasti ruž i zeleno sjajilo bit će ipak previše.

Sve to začinite frizurama u stilu 70-ih, romantičnim, ali pomalo hipi uvojcima koje savjetuje Cavalli. Manikirajte se sjajnim lakovima i upečatljivim bojama. U svakom slučaju, proljetni look bit će u trendu ako ga začinite jakim koloritom.

No unatoč tome što se boje vraćaju u velikom stilu, prirodnost je uvijek u modi, pa ako niste ljubitelj kolora nećete pogriješiti ukoliko se odlučite za nježniji make up. No njega je teže nanijeti nego što mislite - mora biti gotovo neprimjetan, kao da ga i nema, a ujedno mora prikriti sve nedostatke. Ipak, uz njega možete imati otkačeniju frizuru ili pak jači lak za nokte.

Sve to možete kombinirati s bijelim haljinama, suknjama i košuljama, jer je bijela boja ono što većina dizajnera predlaže. Tako, recimo, bijele košulje savjetuju DKNY i Carolina Herrera, dok malo otkačenije, ali i opuštenije verzije savjetuje Michael Kors. Ne zaboravite ni na maksi haljine, hlače u stilu 70-ih, štreberske veste, cvjetne printove, platforme, kožne it komade i sve to začinite odgovarajućim make upom i frizurom.

Pogledajte nove trendove u fotogaleriji.