ASTRO INFO

Jupiter će donijeti najpovoljnije prilike Bikovima, Djevicama, Jarcima, Rakovima...

20.05.2023 u 08:01

Bionic
Reading

Jupiter, planet napretka i blagostanja, ušao je u znak Bika 17. svibnja i u njemu će se zadržati do 25. svibnja 2024.

Kako će taj tranzit djelovati na bilo koga od vas, ovisi o rasporedu planeta i kuća u vašem natalnom horoskopu. Možemo, međutim, pogledati što donosi cijelom svijetu i svim znakovima.

Nasuprot Saturnu, koji ograničava i donosi teške lekcije, Jupiterova je energija ekspanzivna i dobrohotna. Budući da je Bik povezan s bogatstvom i udobnošću, vrijeme Jupiterovog prolaska tim znakom trebalo bi biti obilježeno ekonomskim rastom i općim materijalnim blagostanjem, no ta je prognoza u proturječju s pesimističnim predviđanjima brojnih ekonomista.

  • +5
Glumica i poduzetnica Jessica Alba je Bik, rođena 28. travnja 1981. Izvor: Profimedia / Autor: Michael Simon / Shutterstock Editorial / Profimedia

Razmotrimo stoga druge mogućnosti: Jupiter u Biku pomoći će malom broju već izuzetno bogatih ljudi da postave nove rekorde u bogatstvu, a nauštrb ostatka čovječanstva. Ili će planet širenja u znaku obilja dovesti do velikog povećanja novčane mase u optjecaju, dakle do nastavka inflacije. Više ne mora značiti i bolje.

Na društvenom bi planu materijalistički pogled na svijet mogao ojačati. Mnogi od onih koji ne moraju raditi da bi udobno živjeli odat će se besramnom trošenju na prejedanje, opijanje, tulumarenje i gomilanje statusnih simbola. I neki koji nisu imućni posvetit će se plandovanju na vlastitu štetu. Jupiter u Biku pojačava težnju ljenčarenju svima koji se ne mogu dosjetiti nijedne korisne aktivnosti kojom bi se bavili.

U idućih dvanaest mjeseci Jupiter će donijeti najpovoljnije prilike Bikovima, Djevicama, Jarcima, Rakovima i Ribama.

Njihova će poslovna i obrazovna nastojanja imati najvećih izgleda za uspjeh u usporedbi s ostatkom zodijaka. S druge strane, Lavovi, Vodenjaci i Škorpioni mogli bi biti pretjerano ambiciozni, skloni rizicima, sukobima s autoritetima i zaobilaženju zakona. Ne bi im škodilo više poniznosti i skromnosti.