MRZI SLAVU

Johnny Depp usporedio silovanje s… Čim?!

05.10.2011 u 06:50

Bionic
Reading

Slavni glumac toliko mrzi fotografiranja da ih je usporedio sa seksualnim nasiljem

'Ponekad se osjećaš kao da si silovan. Baš silovan, jako je to čudan osjećaj', izjavio je slavni glumac za Vanity Fair. Naravno, pristat će i na fotografiranje s obožavateljima, no ne bez nelagode: 'Kad god se moram fotografirati za novine ili s

obožavateljima, osjećam se glupo. To je tako blesavo.' Iako mu nije draga cijena slave, vrlo je sretan što je jedan od najbolje plaćenih glumaca Hollywooda. Paradoksalno, najmanje su zarađivali njegovi, prema mišljenju kritike, najbolji filmovi.

Primjerice 'Ed Wood', priča o bizarnom filmskom redatelju, osvojio je dva Oscara i smatra se jednim od najboljih filmova desetljeća, na kinoblagajnama zaradio je mršavih pet milijuna dolara, a 'What's Eating Gilbert's Grape' zaradio je jedva 10 milijuna dolara. S druge strane, 'Čokolada' je napravila dobar posao sa 71 milijunom, 'Sleepy Hollow' oko 100 milijuna, a Deppova je zarada narasla do vrtoglavih visina s 'Piratima s Kariba' čija su tri nastavka uprihodila 3,7 milijarde dolara. 'Charlie i tvornica čokolade' u svjetskoj distribuciji zaradili su 474 milijuna dolara, a 'Alisa u zemlji čudesa' čak milijardu.

Zahvaljujući uspjehu tih filmova (koji su mu donijeli i tri nominacije za Oscara), Depp je postao jedna od najbolje plaćenih glumaca Hollywooda zarađujući oko 100 milijuna dolara godišnje: 'Ako mi žele dati glupi novac, odmah ću uzeti', rekao je za Vanity Fair. 'Moram. To nije za mene. U ovom trenutku, to je za moju djecu. Zvuči smiješno, ali je li taj novac moj? Nije, on je za moju djecu.'

Deppov novi film 'The Rum Diary', adaptacija djela Huntera S. Thompsona, testirat će Deppovu profitabilnost na kinoblagajnama, ali sigurno ne i njegov zvjezdani status. Prvi film rađen po Huntervom djelu 'Fear and Loathing In Las Vegas' u kojem je Depp glumio doživio je financijski neuspjeh, ali je stekao kultni status.