300 KM/H KAO DOBAR DAN

Jesu li Nijemci ludi zato što toleriraju autoceste bez ograničenja?

07.05.2012 u 13:32

Bionic
Reading

Već punih dvadeset godina Nijemci vode javne debate oko toga treba li ukinuti slobodu neograničene brzine za motorna vozila na autocestama

Više od polovine ukupne duljine autoceste u Njemačkoj, naime, nema ograničenje brzine, a osim što tvrde da ovakva sloboda dovodi do ugrožavanja života, pobornici zakona kojim bi se brzina kretanja za motorna vozila ograničila na 130 km/h, ističu i kako uzrokuje veću potrošnju goriva.

SPD je najbliže došao izglasavanju postroženog zakona o sigurnosti autocesta 2007., no javnost i lokalne samouprave pobunile su se te uspješno izborile status quo.

To znači da je Njemačka i dalje raj za zaljubljenike u brzinu, a nigdje ih se ne može naći u tolikoj mjeri kao u okolici kultne staze Nurburgring Nordschleife. Video koji donosimo u nastavku, da je kojim slučajem snimljen u Hrvatskoj, izazvao bi gnjev i prozivanje policije zbog nemarnosti, međutim na sjeveru Njemačke riječ je o svakodnevici.

Pogledajte kako dorađeni BMW 135i na javnoj prometnici dok ostali sudionici u prometu izgledaju kao da stoje na mjestu, pokušava dostići Porsche 911 Turbo te pritom na određenim dionicama postiže više od 300 km/h.