TEEN VREMEPLOV

Jeste li znali ovo o Anji Alavanji?

14.04.2013 u 09:00

Bionic
Reading

TV voditeljica i urednica na CMC televiziji, mlada mama Anja Alavanja, otkrila je ponešto iz svojih tinejdžerskih godina

Tko su bili vaši tinejdžerski idoli? Koga ste tad slušali?
Bon Jovi i Gunsi. A u jednoj fazi Backstreet Boyse i Kelly Family.

Kako ste se slagali s roditeljima?
Dosta dobro, ali, naravno, nešto sam im morala i prešutjeti. Klasični tinejdžerski odnos.

Kakav ste bili učenik?
Bila sam jako odgovorna učenica. Ona koja je bila na rubu suza zbog trojke ili četvorke. Tu nije bilo velikih problema. Sad kad razmišljam o tome, bila sam baš ona prava štreberica.
254943,254924,254866,254840Kad ste se prvi puta poljubili:
Pa, dosta kasno. Neću sad precizirati jer moja mala sestra je tinejdžerica i čita teen rubrike. (smijeh)

Prvo pijanstvo?
Uh, i na ovo ću pitanje odgovoriti općenito. Bilo je to vrijeme votki sa šumskim voćem. Svi smo to pili, bilo je to doba maturalaca, sve bi malo ponijela atmosfera...  Završavalo je, naravno, grozno! I rekla sam nikad više!

Kako ste tad izgledali?
Kao i sad, samo što nisam imala pramenove. Ma nisam imala fazu ekstremnih frizura, odjeće ili make-upa. Imala sam kovrčavu plavosmeđu kosu, to sam bila oduvijek ja. Nisam bila pripadnica nekih posebnih subkultura ili stilova, možda je vrijeme da sad prolupam. (smijeh)

Jeste li kad bili izloženi bullyingu?
Nisam bila izložena tome, ali grozna su mi ta ogovaranja ili izbacivanja iz društva. Imam sestru od 12 godina pa znam kroz što ona sad prolazi. Ali tek kad čovjek postane zreliji i to nekako preboli, shvati da ne mora slijepo pratiti čopor. Danas, kad se sjetim tih nekih stvari, izgledaju mi smiješno, ali to su tada bili veliki problemi jer se uvijek nađe netko tko iz nekog razloga nije baš najomiljenija osoba u društvu.

Najljepša/najgora uspomena iz teen perioda?

Ta neka divna bezbrižnost, kad ti je najgori problem što ćeš dobiti iz testa... A najgora uspomena su ogovaranja, mjerkanja, tko što nosi, tko što ima... Vidim koliko su brandovi danas bitni klincima pa pokušavam edukativnu ulogu igrati i kod moje sestre, ali kad se sjetim same sebe tada i koliko su i meni neke takve stvari bile bitne, osjetim se pomalo licemjerno. Jer je sve to uvijek zapravo isto, premda je sad možda još više izraženo.