NEMA BOLJEG

Jeste li probali ovako dobar calzone?

25.02.2014 u 08:52

Bionic
Reading

Calzone s tri vrste sira, špinatom i salamom zvuči toliko neodoljivo da nam odmah počinju rasti zazubice. Još kada saznate da vam je za pripremu potrebno svega pola sata, nećete odoljeti

Sastojci:

1 porcija kupljenog tijesta za pizzu
1 šalica svježe ricotte
1 šalica naribane mozzarelle
1/4 šalice naribanog parmezana
5 šalica nasjeckanog špinata
crni papar
oko 100 grama tanko narezane salame
2 žlice maslinova ulja
1 šalica kupovnog umaka marinara

Priprema

Pećnicu zagrijte na 200°C. Tijesto razdijelite na četiri jednaka dijela i zatim ih izvaljajte na jednako velike komade, oko 15 cm. Na površinu za valjanje obavezno stavite malo brašna da se tijesto ne lijepi, savjetuje Real Simple.


U velikoj zdjeli izmiješajte ricottu, mozzarellu, parmezan, špinat i četvrtinu žličice papra. Na svaki komad tijesta stavite salamu pa gore pripremljeni nadjev. Preklopite tijesto i rukama ili vilicom stisnite rubove. Pecite do zlatnosmeđe boje, oko 12 do 15 minuta.