BRZ I JEDNOSTAVAN RECEPT

Jeste li probali jaja u oblaku? Svi su ludi za njima

09.05.2017 u 06:44

Bionic
Reading

Za sve obožavatelje jaja imamo odličnu vijest! Doručak bi mogao postati još ukusniji date li šansu novom kulinarskom trendu koji je preplavio društvene mreže, a riječ je o jajima u oblaku koja, baš kao što im sam naziv govori, podsjećaju na oblak. Ova ukusna, drugačija i, što je najvažnije, fotogenična jaja postala su pravi hit na Instagramu, a mi vam otkrivamo kako ih pripremiti

Pahuljasta jaja koja podsjećaju na oblake preplavila su društvene mreže te su, čini se, najnoviji trend u kulinarstvu. Zaboravite kajganu, tvrdo i meko kuhana te poširana jaja, jer ovaj će vas način pripreme omiljenog doručka oduševiti.

Ako ste jedan od obožavatelja jaja, ne dvojite ni sekunde isprobati upravo ovaj maštovit, zdrav i ukusan način pripreme koji će oduševiti i najmlađe, a najbolje od svega je to što sadrži tek 160 kalorija.

Jaja u oblaku pripremaju se tako da se bjelanjak prvotno odvoji od žutanjka te se bjelanjak istuče mikserom dok ne poprimi prozračnu strukturu baš poput oblaka. Snijeg od bjelanjka žlicom prebacite na pleh obložen papirom za pečenje i oblikujte ga tako da izgleda poput oblaka.

Kako pripremiti oblak jaja? Autor: YouTube/CME Network

U sredinu ulijte žutanjak koji ste ranije odvojili i vaš oblačić je spreman za pečenje. Jaje je gotovo kada bjelanjak lagano poprimi žućkastu boju pri vrhu. Možete ga jesti samog, a možete ga i poslužiti na tostu. Želite li svojim oblak jajima dati puniji okus, u smjesu s bjelanjcima možete dodati parmezan, šunku ili vlasac po želji.