TAKO LAKO

Jeste li pokušali iskoristiti krumpir za ovo?

03.09.2013 u 10:01

Bionic
Reading

'Krumpir tisak' naziv je za zanimljivu i jednostavnu, ali nažalost sve rjeđe korištenu tehniku kojom se od polovice krumpira izrađuju pečati koji se umaču u boju i tako se dobivaju željeni otisci na tkanini, papiru ili nekom drugom materijalu

Krumpir je najčešća 'sirovina' za izradu pečata, a u novom videu 'Tako lako' Andreja Hotko Pavić pokazala je da se na isti način može upotrijebiti i jabuka. Zavirite u hladnjak, možda vam još kakva sorta voća ili povrća padne na pamet! Zapravo, ograničenja nema – kao pečat može poslužiti ravna ploha bilo kojeg oblika, za koju pretpostavljate da će nakon umakanja u boju ostaviti zanimljiv otisak.

Kako ne biste uništili drage predmete koje želite dekorirati, otisak je najbolje prvo isprobati na komadu papira (pakpapir se pokazao posebno dobrim za ispitivanje uzoraka).

Andreja je pokazala kako dekorirati odjevne i upotrebne predmete od tkanine (jastučnicu, platnenu torbu i pamučnu majicu), no ista tehnika posebno će se svidjeti djeci. Ovakve kućne radionice svakako se moraju odvijati uz nadzor odraslih – djeci prepustite da iscrtaju oblik koji žele, a odrasli će se latiti noža pri izrezivanju pečata. Klinci će biti ponosni na unikatne čestitke, pozivnice za rođendan, jastučnice ili prava mala umjetnička djela.

Više Andrejinih radova pogledajte na njezinoj Facebook stranici.

Krumpir tiskom jednostavno ukrasite tkanine


Sviđa li vam se 'Tako lako', lajkajte i redovito posjećujte našu stranicu na Facebooku. Ovdje možete pogledati sve što smo dosad objavili.

A jednog čitatelja ćemo nagraditi s dekorativnim jastukom iz videa!

Nagradu je osvojila Marina Ikić. Nagradu šaljemo poštom na kućnu adresu.