VJEČNI KLASIK

Jesenski stajlinzi bez njih su gotovo nezamislivi: Pronašli smo najljepše sakoe za svačiji ukus i stil

26.09.2021 u 08:57

Bionic
Reading

Posljednjih sezona ne prestajemo svjedočiti ogromnoj popularnosti koju uživaju sakoi na svjetskoj street style sceni. Ovaj modni klasik uspio je postati neizostavan u casual stajlinzima, u drugi plan izguravši i brojne modele jakni

Iako dug niz godina predstavlja ključni komad pri poslovnom stilu odijevanja, sako se posljednjih sezona itekako udomaćio na street style sceni. Svojim strogim dizajnom pruža dodatno samopouzdanje i moć kao nijedan drugi odjevni komad - posebice kada govorimo o iznimno popularnim verzijama u duhu 80-ih.

Različitog izgleda, gotovo svim modelima sakoa u aktualnim kolekcijama brendova zajednički su predimenzionirana silueta i detalj naglašenih ramena u duhu 80-ih, a ove sezone nekoliko verzija se ipak izdvaja.

  • +26
Sakoi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

U prvom redu riječ je o kožnim inačicama sakoa, a koje su s trona uspjele izgurati bajkerske jakne. Njima se pridružuju karirane verzije, koje i ove sezone dominiraju policama trgovina, zatim i sakoi upečatljivih boja, koji će ove jeseni po popularnosti, prema svemu sudeći, zamijeniti modele u nježnim pastelnim bojama.

Street style inspiracija: Kako ove jeseni nositi sakoe