SEZONSKI ADUT

Odaberete li ih, nećete pogriješiti: Mokasinke su apsolutni hit, a pronašli smo verzije za svačiji ukus

12.09.2021 u 08:03

Bionic
Reading

Iako nikada nisu u potpunosti nestale s modne scene, mokasinke su godinama smatrane staromodnim modelom obuće, no sve se promijenilo unazad nekoliko sezona zahvaljujući dizajnerskim brendovima poput talijanske Prade i francuskog Chanela

Dolaskom nove jesenske sezone mokasinke ponovno stižu u prvi plan, a tome dovoljno u prilog govori aktualna ponuda na policama trgovina.

Iako na njihov spomen brojni prvenstveno pomisle na ravne inačice s tipičnim sjajnim ukrasom ili detaljem resica, unazad nekoliko sezona u popularnosti su ih zamijenile robusne verzije s debelim potplatom u duhu 90-ih.

  • +27
Mokasinke Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Pojedini dizajnerski brendovi, poput talijanske kuće Versace i Tod's, ove sezone otišli su korak dalje nudeći povišene verzije mokasinki s platformom, a upravo oni s ravnim debelim potplatom slove za najpoželjnije modele na modnoj sceni.

Poput tenisica, mokasinke u svim svojim inačicama nosive su s gotovo svim što vam padne na pamet, upitate li zaljubljenice u modu s Instagrama. Ipak, ovu specifičnu obuću najradije nose s komadima koji označavaju štreberski stil odijevanja, a kakav će i ove sezone uživati veliku popularnost u modnim krugovima.