ISPLATI IH SE IMATI

Chanelov simbol postao je vrući jesenski trend: Jakne od tvida dominiraju policama trgovina

22.09.2021 u 15:09

Bionic
Reading

Kao što je baloner simbol britanske modne kuće Burberry, jakna od tvida zaštitni je znak francuskog Chanela, a upravo ove sezone slove za vrući modni trend o čemu dovoljno svjedoči njihova bogata ponuda na policama trgovina

'Postoje komadi koji nikada ne izlaze iz stila: traperice, bijela majica i Chanelova jakna', svojedobno je izjavio slavni Karl Lagerfeld, a njegova izjava nije daleko od istine. Nakon što je prije više od 60 godina predstavljena javnosti, jakna od tvida u svim svojim verzijama kontinuirano krasi kolekcije francuske modne kuće, uz prošivene torbe i cipele s 'kapicom' predstavljajući njezin zašitni simbol.

  • +5
Street style zvijezde u jaknama od tvida Izvor: Profimedia / Autor: Ana M. Wiggins / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Upravo ove sezone jakne od tvida predstavljaju jedan od velikih modnih trendova, a sa Chanelovim simbolom u svojim kolekcijama poigrali su se brojni drugi dizajnerski brendovi poput Saint laurenta, Giambattista Vallija i Anne Sui uz bok high street trgovinama.

  • +7
Jakne od tvida Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Ono što je zajedničko svim modelima jakni od tvida njihov je luksuzni dojam neovisno o tome je li riječ o dizajnerskoj verziji ili onoj s potpisom pristupačnih high street brendova.

U formi sakoa, kratkog kardigana ili predimenzionirane košulje, jakne od tvida ove sezone itekako se isplati uvvrstiti u kolekciju, a osim luksuznog dojma krasi ih status modnog klasika zahvaljujući kojemu sezonama predstavljaju pametnu investiciju.