VJEŠTA KUHARICA

Jennifer Garner otkrila je mamin recept za kukuruzni kruh - gotov je u tren oka, a priprema se u tavici

22.05.2025 u 11:42

Bionic
Reading

Slavna glumica Jennifer Garner vješta je domaćica, a u kuhinji se odlično snalazi. Tako je sve oduševila receptom za kukuruzni kruh, a poneki trik otkrila je i njezina majka Patricia

Uobičajene kulinarske emisije su sjajne, ali jeste li ikada vidjeli lažnu kulinarsku emisiju? To je naziv urnebesno slatke video serije koju Jennifer Garner vodi na svom Instagramu.

Pripremala je sve, od granola pločica do peciva, ali jedno od njezinih najnovijih kulinarskih hitova je majčin poznati kukuruzni kruh pečen u tavi.

Zagorska juha Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

Potrebni sastojci:

  • 30 ml ulja
  • 120 g kukuruznog brašna
  • 30 g pšeničnog brašna
  • 5 ml praška za pecivo
  • 1,2 ml sode bikarbone
  • 12,5 g granuliranog šećera
  • 3 g soli
  • 1 jaje
  • 240 ml mlaćenice (buttermilk)

Priprema:

Zagrijavanje tave. Tajna ovog kruha od kukuruznog brašna je zagrijavanje ulja u tavi prije nego što ga dodate smjesu. Zagrijte pećnicu na 230°C. Dodajte ulje u tavu i stavite je u pećnicu.

Miješanje sastojaka. Pomiješajte suhe sastojke, a zatim polako umiješajte jaje i mlaćenicu. Jenina mama kaže da smjesa treba biti rijetka poput smjese za palačinke.

Pečenje. Pažljivo izvadite tavu iz pećnice, zajedno s vrućim uljem. Ulijte ulje u smjesu (temeljito miješajući) prije nego što konačnu smjesu vratite u vruću tavu. Pecite 10 minuta.

Kada lagano porumeni na vrhu, izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. Zatim dodajte obilnu količinu maslaca po vrhu i uživajte!