NE TREBA VAM MIKROVALNA

Jednostavno genijalan trik koji će u tren oka smekšati i najtvrđi maslac

19.10.2020 u 14:08

Bionic
Reading

Maslac je postojao daleko prije mikrovalnih pećnica, ali i hladnjaci u kojima se ovaj mliječni proizvod čuva. Vjerojatno ste se našli u situaciji da u neki recept s jajima, vodom, šećerom i brašnom treba dodati i rastopljeni maslac kojega iz hladnjaka niste izvadili na vrijeme

Nema potrebe za izmišljanjem tople vode i upotrebom mikrovalne pećnice za ovu namjenu, jer je i potreba za omekšavanjem maslaca postojala je puno prije mikrovalnih pećnica.

Doduše, za ovaj jednostvan trik morat ćete izmisliti vruću vodu.

Tu vruću vodu, prema savjetu korisnice TikToka za brzo i svršeno omekšavanje maslaca, treba naliti u čašu.

Kad se čaša zagrije vodu izlijte, ili sačuvajte u drugoj posudi za slučaj da postupak treba ponoviti.

S vrućom čašom prekrijte uspravljeni paket maslaca i ostavite tako oko pet minuta.

Nakon pet minuta podignite čašu i dočekatće vas paket savršeno omekšanog maslaca.

Ukoliko maslac još uvijek nije dovoljno mekan, još jednom ponovite postupak.