OBOŽAVAT ĆETE JE

Jamie Oliver otkriva recept za zdravu pizzu u kojoj ćete uživati bez grižnje savjesti

27.04.2020 u 12:12

Bionic
Reading

U vrijeme kada je veliki broj zemalja u svijetu u karanteni, slavni 'goli kuhar' Jamie Oliver posvetio se pripremi brzih i ukusnih recepata po kojima se i proslavio. Strast prema hrani redovito dijeli sa svojim obožavateljima na YouTubeu, a ovog puta im je pokazao kako pripremiti zdravu pizzu u kojoj možete uživati bez grižnje savjesti

Omiljeni britanski chef Jamie Oliver oduševio je svoje obožavatelje kada je na svom YouTube kanalu pokrenuo emisiju 'Keep Cooking and Carry On', kojoj je cilj svima onima u izolaciji pomoći u pripremi brzih i jednostavnih recepata.

Jamie u svojoj online emisiji dijeli korisne kulinarske savjete i trikove uz pomoć kojih je kuhanje lakše i zabavnije, a nedavno je podijelio i recept za zdravu ratatouille pizzu kojoj je baza puno lakše, prozračnije i manje kalorično lisnato tijesto umjesto klasičnog dizanog tijesta.

Sve što vam je potrebno za pripremu ovog recepta je lisnato tijesto koje možete kupiti gotovo u bilo kojoj većoj trgovini, konzervirana rajčica u komadu te hrpa povrća koje imate u hladnjaku. Slavni 'goli kuhar' pripremao je dvije pizze za svoju sedmeročlanu obitelj i pritom je iskoristio dva lisnata tijesta, dvije konzerve rajčice, češnjak, pola cvjetače, poriluk, jednu papriku, nekoliko mini rajčica, pola glavice luka, jednu tikvicu, šparoge i pola butternut tikve.

U tavi je zagrijao ulje na koje je bacio sitno nasjeckani češnjak i svježi bosiljak, a potom dodao konzerviranu rajčicu koju je kuhačom skašio i pustio da se krčka na vatri. Potom je u drugu, suhu tavu poslagao krupno narezano povrće. Nakon što je povrće postalo hrskavo, slavni chef ga je usitnio nožem na manje komadiće i prebacio u šalšu da se dinsta. Postupak je ponovio sa svim povrćem.

Zatim je lisnato tijesto stavio u pleh za pečenje, premazao maslinovim uljem i stavio u pećnicu zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva otprilike 15 do 20 minuta. Kada je lisnato tijesto pečeno slijedi dodavanje priloga.

U gotovi umak s povrćem dodajte malo octa i maslinovog ulja te svježi bosiljak. Sada je vaša smjesa spremna. Umak možete ravnomjerno posložiti po površini lisnatog ili ga izblendati kako bi dobili namaz te njime premazati lisnato. Jamie Oliver je u svom videu prikazao obje opcije te je na vrh dodao krupno narezane komade sira.

Po želji možete dodati i masline, mozzarellu ili slaninu te pizzu desetak minuta zapeći u pećnici kako bi se sir otopio. U slast!

Zdrava pizza prema receptu Jamieja Olivera Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube