Tikvice su kraljice ljeta i mnogi ih vole jesti u svim oblicima te su najsretniji kad pronađeu neki novi recept koji još nisu isprobali. Ako ne želite suviše vremena provesti u kuhinji - danas vam donosimo idealan recept s tikvicama
Tikvice su svestrano povrće koje odlično upotpunjava razna jela. Rado ih jedemo u kombinaciji s povrćem, sirom, mesom, voćem. Od jednostavnog priloga do pite, može ih se ukomponirati u slani doručak, užinu za plažu ili brzi ljetni ručak. Ako tražite jednostavno i brzo jelo koje će zadovoljiti sve ukuse, pita s tikvicama je idealno rješenje.
Sastojci:
- 1 rola lisnatog ili prhkog tijesta
- 1 tikvica
- 200 g ricotte
- 50 g ribanog parmezana
- 1 jaje
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 190 °C. Tijesto razvucite i stavite u kalup za pite (promjer 24 x 26 cm), premažite uljem ili obložite ga papirom za pečenje. Tikvicu operite i narežite na tanke kolutove. U zdjeli pomiješajte ricottu, jaje, ribani parmezan, prstohvat soli i papra. Smjestu ravnomjerno rasporedite.Tikvice posložite na vrh u krugovima ili slojevima. Pokapajte s malo maslinova ulja. Pecite 25 – 30 minuta dok površina ne dobije zlatnu boju. Čačkalicom provjerite je li pečeno. Ostavite pitu 10-ak minuta prije rezanja i serviranja. Odlična je topla ili hladna, a savršeno se slaže uz jogurt.