LJETNI LOOK

Jednostavne frizure za seksi styling

03.08.2010 u 16:37

Bionic
Reading

Kosu vam raščešljava vjetar, a morska sol je stilizira? Sjajno! Uz malo mašte i truda kreirajte glamurozne frizure

Zašto se opirati suncu, vjetru i morskoj soli, kad ih možete okrenuti u svoju korist?! Dovoljno je samo nekoliko detalja da neukrotiva griva postane divljenja vrijedan 'modni detalj'. Otkrijte nekoliko jednostavnih načina na koje možete oblikovati svoje duge i kratke vlasi.

Večernje frizure oblikujte uobičajenim sredstvima, poput pjena i lakova, a tijekom dana finiširajte ih sredstvima sa zaštitnim faktorom, kao što su specijalizirani sprejevi i gelovi, kako biste očuvali zdravlje vlasi.


Konjski rep s volumenom: Ljubiteljicama praktičnog repa koje imaju problema s tankom i slabom kosom svidjet će se ova nezahtjevna a efektna frizura. Natapirajte pramenove neposredno iznad čela prema sredini glave. Vrlo lagano začešljajte natapirani dio, skupite svu kosu i svežite je u srednje visoki rep. Time ćete naglasiti profil i dobiti volumen koji vam inače nedostaje.

Punđa s teksturom: Odustanite od ravnanja dugih i poludugih kovrča. Baš su takve, pomalo neuredne i nepravilne, savršene za oblikovanje živopisne punđe. Jednu po jednu kovrču pričvrstite ukosnicama na stražnji dio glave. Kosu na prednjem dijelu nemojte začešljavati, nego joj naglasite volumen. Varijacija frizure: spletite paralelne pletenice na stražnjem dijelu glave pa ih pričvrstite ukosnicama.

Ukosnica ili mašnica: Imate li ravnu kosu rezanu ispod uha, odnosno popularni bob ili bubi, svaki dan možete imati drugu frizuru jednostavnom promjenom ukrasa za kosu. Oponašajte frizerska rješenja koje su ove sezone popularizirali veliki dizajneri. Hvaljeni frizer Guido Palau na reviji Marc by Marc Jacobs odlučio se za predimenzionirane mašne u električnoplavoj i boji fuksije. Ništa manje nisu bile skromne ni velike zlatne kopče na glavama modela Dolce & Gabbane. Za što god se odlučili, ne morate se brinuti jeste li pretjerali. Skromni i neupadljivi ukrasi za kosu nisu u modi.