MEKI IZNUTRA, HRSKAVI IZVANA
Jednom kada isprobate ovaj recept, više nikad nećete poželjeti pripremati pileće batke na bilo koji drugi način

Izvor: Profimedia / Autor: Sea Wave / Alamy / Alamy / Profimedia
-
Video
VRIJEDI ISPROBATI
Recept Jamieja Olivera za prste je polizati: Nikad brža i lakša priprema omiljenog quichea
-
U SUSRET BLAGDANIMA
Već razmišljate o blagdanskim jelima? Donosimo vam jednostavan recept za jednu od ukusnijih riba, ali i prefini kolač
-
RECEPT KOJI OSVAJA
Nemate inspiraciju za ručak? Od same pomisli na ove slasne cannellone cure nam sline
Sastojci
- 8 pilećih bataka
- 1,5 šalice mlijeka
- 1 čaša vode
- 1 žlica mljevenog crnog papra
- 2,5 žlice brašna
- 2,5 žlice prezle
- 1 jaje
- Začini: kim, papar, čili, sol, timijan, kurkuma
- 1/4 čaše mlijeka
- biljno ulje
Priprema
1. Operite batke i poredajte ih u duboku tavu. Podlijte ih mlijekom i vodom, popaprite, poklopite i pustite da se krčkaju na vatri.
2. U većoj posudi ili dubokom tanjuru pomiješajte brašno, krušne mrvice i začine.
3. U zasebnoj zdjeli izmutite jaje i mlijeko (1/4 čaše).
4. Pileće batke preokrenite, poklopite i pustite da se kuhaju još otprilike desetak minuta.
5. Izvadite ih na tanjur i krenite s pohanjem. Svaki batak uvaljajte u jaja, a potom u smjesu s brašnom i krušnim mrvicama pa ga prebacite na tavu u duboko i vruće ulje.
6. Poklopite i pržite s obje strane dok meso ne dobije lijepu rumenu boju. Batke poslužite s prilogom po želji.
U slast!

Izvor: Profimedia / Autor: Sea Wave / Alamy / Alamy / Profimedia
- hrana
- recept
- namirnice
- meso
- RECEPTI
- kuhanje
- piletina
- ručak
- večera
- jelo
- obrok
- jela
- tportalova slana kuharica
- slana jela
- pileći batak
- pileći batci