VRIJEDI ISPROBATI

Recept Jamieja Olivera za prste je polizati: Nikad brža i lakša priprema omiljenog quichea

20.11.2020 u 16:09

Bionic
Reading

Poznati britanski chef Jamie Oliver i u jeku pandemije koronavirusa ne odustaje od dijeljenja ukusnih recepata za različita jela. Poznat po jedinstvenom pristupu kuhinji, Oliver je sa svojim vjernim obožavateljima podijelio vlastiti recept za mnogima omiljeni quiche. Najpoznatiji kao klasik francuske kuhinje, quiche se u pravilu sastoji od prhkog tijesta, a Oliver je umjesto njega iskoristio lisnato

Sastojci

  • maslinovo ulje
  • 6 jaja
  • 250 grama gotovog listanog tijesta
  • mladi luk
  • 55 grama sira cheddar
  • jedna velika tikvica
  • 300 grama brokule
Speedy Quiche | Jamie Oliver | UK | AD Izvor: Društvene mreže / Autor: Jamie Oliver

Priprema

Premažite pladanj za pečenje veličine 25x35 centimetara sa žličicom maslinovog ulja. U posudi rabijte jaja i istucite vilicom. Pećnicu na plin zagrijte na 180 ° C ili ventilator na 160 ° C.

Posložite listove lisnatog tijesta u pladanj na način da jedan list položite vodoravno, a sljedeći okomito. Dok ih slažete, svaki list premažite s malo razmučenih jaja. Bočne strane lisnatog tijesta zatim podignite kako biste mogli staviti nadjev, a višak tijesta savijte.

Sitno narežite mladi luk i dodajte ga u posudu. Grubo naribajte sir cheddar i tikvicu te ga dodajte mladom luku. Brokulu izlomite na cvjetove, a zatim tanko narežite i dodajte u posudu. Smjesu zatim začinite morskom soli i crnim paprom te pomiješajte.

Dobivenu smjesu zatim pažljivo ulijte i ravnomjerno rasporedite po pladnju s pripremljenim lisnatim tijestom, a preostali sir cheddar pospite po vrhu.

Quiche prema Jamiejevoj recepturi zatim odložite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 35 minuta na srednjoj rešetki dok tijesto i nadjev ne poprimi zlatnu boju.