SLAVNA POTVRDA

Jedina ljetna obuća koja nikad ne izlazi iz mode

18.06.2016 u 08:02

  • +19

Espadrile

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Koračanje ljetnih mjeseci, mnoštvo slavnih dama i ove sezone odlučilo je označiti u bezvremenskom paru obuće

Lagane cipele s potplatom od užeta, popularno zvane espadrile ili špagerice, originalno su nastale u Španjolskoj oko 14. stoljeća, a kao glavnu karakteristiku ove obuće mnogi izdvajaju dobru izdržljivost, no ne i tijekom kišnog vremena.

Iako klasične espadrile uglavnom stižu s platnenim gornjim dijelom, moderne inačice ovog klasika stižu u kožnim, antilop verzijama i ostalim luksuznijim materijalima. I dok su klasične verzije i dalje jednako popularne, sve se više dama odlučuje za espadrile koje dolaze u verziji platformica.

Slavne dame, poput glumice Kate Hudson i Victorijinog anđela Mirande Kerr, odlučile su se upravo za ovaj tip espadrila koji su kombinirale skinny parom traperica i kožnih hlača.

Model Alessandra Ambrosio poznata je kao velika ljubiteljica ove obuće, stoga je se često može vidjeti u klasičnim i modernim verzijama espadrila.

Za razliku od Alessandre i spomenutih dama, it djevojka današnjice Kendall Jenner odlučila se za jedan trenutno najpopularniji model espadrila, onaj modne kuće Chanel. Prošlogodišnje ljetne sezone, gotovo da nije postojala modna ovisnica koja se nije pohvalila parom Chanel espadrila koje, poput poznatijih balerinki, uglavnom stižu s crnom kožnom kapicom na prstima i velikim Chanel logotipom ušivenim u tkaninu.

#Chanel espadrilles ?? pic by @lanishea17

Fotografiju objavljuje CHANEL LOVERS (@chanel_worldwide)


Jedno je sigurno - popularnost ovom modnom klasiku s godinama ne jenjava, a svoje svijetle trenutke doživjet će i ove ljetne sezone.