GOTOVA ZA 10 MINUTA

Jede vam se nešto slatko? Napravite sami čokoladno-mliječni namaz za palačinke uz pomoć ovog jednostavnog recepta

17.04.2020 u 14:31

Bionic
Reading

Ako se trudite izbjegavati trgovine i po namirnice odlaziti samo kada je to nužno, ovaj recept će vam doći kao spas u zadnji čas kada vam u kući ponestane slatkog. Napravite domaći čokoladno-mliječni namaz, sličan linoladi ili kinderladi u svega 10 minuta i razveselite svoje ukućane palačinkama

Za ovaj ukusan domaći čokoladno-mliječni namaz za palačinke potrebno vam je samo nekoliko sastojaka koje vjerovatno većina vas već ima kod kuće. Priprema je toliko jednostavna da će vam biti žao što ranije niste isprobali recept. Čak i ako se ne snalazite u kuhinji, držite se uputa i nema mjesta greškama.

Sastojci

  • 250 ml mlijeka (plus malo mlijeka za glazuru)
  • 200 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 300 g mlijeka u prahu
  • ekstrakt vanilije

Priprema

1. U lonac ulijte mlijeko i umiješajte šećer. Dodajte komadiće maslaca i preseliti lonac na štednjak. Kuhajte na vatri miješajući špatulom.

2. Dodajte nekoliko kapi ekstrakta vanilije i nastavite miješati dok se maslac ne otopi. Kad proključa, ugasite vatru. Sipajte i istovremeno miješajte mlijeko u prahu.

3. Štapnim mikserom izmiksajte smjesu dok ne nestanu grudice, odnosno dok ne dobijete glatku kremu.

4. U čistu posudu prelijte polovicu kremu u koju ćete kasnije dodati čokoladnu glazuru.

5. U drugu posudu raskomadajte čokoladu za kuhanje i dodajte malo mlijeko. Istopite čokoladu na vatri ili zagrijte minutu u mikrovalnoj pećnici.

6. U polovicu jedne kreme dodajte istopljenu čokoladu i sve dobro izmiješajte štapnim mikserom kako biste dobili tamnu kremu.

7. U staklenku istovremeno ulivajte svijetlu i tamnu kremu dok su još vruće kako biste dobili izgled linolade.

U slast!