povratak poznatom

Je li povratak romantičnih komedija najveći trend 2023.? Nose se traperice niskog struka, cargo hlače...

26.02.2023 u 15:43

Bionic
Reading

Povratak devedesetih jasan je u svim segmentima - vraćamo se trapericama niskog struka, cargo hlačama i trendovima u uređenju savršenog doma devedesetih! Posebnu utjehu i radost pružaju nam i filmovi nastali na prijelazu iz prošlog tisućljeća u novo, s naglaskom na romantične komedije

Strah od nepoznatog i novog u čovjeku je probudio potrebu da se vraća onom što dobro poznaje i prema čemu gaji ljubav. Romantične komedije koje smo gledali prije dvadesetak godina za većinu su ultimativni feel-good. Ono u čemu smo tada uživali sada se masovno želi pretočiti u svaki segment života pa nerijetko svjedočimo rekreiranju outfita iz popularnih filmova.

Trend se naziva rom-com core i obilježava oblačenje po uzoru na omiljene likove romantičnih komedija iz 2000-ih.

Kratki gornji dijelovi, gornji dijelovi s korzetima, majice s izrezima, cargo hlače, baršunaste trenirke, kopče za kosu i mnogi drugi komadi što ih možete vidjeti u ponudi modnih dućana inspirirani su lookom koji su nam servirale zvijezde u omiljenim filmovima.

Sjetite se samo cvjetne haljine A-kroja i nezaboravne žutozlatne haljine koju je nosila Kate Hudson u filmu 'Kako izgubiti frajera u 10 dana', babydoll haljine Jennifer Garner u filmu 'Od klinke do komada' ili bilo kojeg outfita djevojaka iz teen filma 'Mean Girls'. Sve su to outfiti što danas služe kao nit vodilja kreatorima koji rade na oživljavanju trendova iz devedesetih.

Katie Holmes oživjela je pak trend koji bi mnogi rado zaboravili! U prosincu je osvanula u stylingu zbog kojeg su je mnogi kritizirali, no glumica je tim odabirom najavila povratak omražene kombinacije traperica i haljine u službi topa.

'Bogata plava boja i suptilni detalji s efektom na poprsju topa izgledali su nam elegantno i smatrali smo da bi bilo zabavno spojiti ga s trapericama, stvarajući mladenački dojam za koncert Jingle Ball', odgovorila je njezina stilistica na negativne komentare na račun ove kombinacije.

Tajna posezanja za starim trendovima je u osjećaju sigurnosti koji pružaju. Rom-com core teži optimizmu i romantici koje su donosili filmovi takve vrste. Filmovi kao što su 'Mean Girls' i 'Zauvijek prijateljice' imaju sretan završetak, što je mnogima pružalo utjehu tijekom pandemije covida, od koje su svi tražili bijeg, pa i u paralelnu filmsku stvarnost.

  • +9
Sienna Miller Izvor: Profimedia / Autor: KRISTIN CALLAHAN / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / GREGORY PACE / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA