155 METARA ISPOD ZEMLJE

Je li ovo najčudniji hotel na svijetu?

28.09.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Najbolje sobe u većini boljih hotela su, naravno, na zadnjem katu, a umjesto u penthouse, u hotelu Tha Sala Suilvermine VIP goste šalju 155 metara ispod zemlje

U švedskom okrugu Vdstmanland nalazi se jedan od najčudnijih hotela na svijetu The Sala Silvermine Hotel čije se sobe nalaze ispod zemljine površine i od njih se može doći jedino liftom koji se nalazi u nekadašnjem rudniku srebra. Liftom se do soba koje se nalaze 155 metara duboko u zemljinoj utrobi stiže za nekoliko sekundi.

Spavanje u ovom hotelu košta oko 3.000 kuna po noćenju, a za tu cijenu gosti uživaju u luksuznim krevetima, srebrnom posuđu i šampanjcu.

Sobe su uređene minimalistički i ima ih ukupno 14. U njima nema signala za mobitel, a s vanjskim svijetom može se komunicirati jedino putem interkoma.

Gosti se upozoravaju da sa sobom ponesu toplu odjeću, jer se temperatura u oknu zna spustiti i do dva Celzijusova stupnja, no sobe se nalaze u malo toplijem zračnom džepu gdje se temperatura kreće oko ugodnijih 18 stupnjeva.

Usprkos nedostacima, hotel je jako popularan pa je tijekom godine preko vikenda uglavnom popunjen.

Direktorica marketinga Sofie Andersson kaže: 'Nismo čuli da igdje u svijetu postoji sličan hotel, pogotovo ne ovako duboko u zemlji. Ljudi možda misle da je u rudniku hladno, no naš hotel je smješten u toplijim hodnicima gdje je temperatura oko 18 stupnjeva. Velikim smo lusterima i lampama osvijetlili sobe pa one zbog zidova imaju srebrni odsjaj. Naš hotel je jedan od najneuobičajenijih na svijetu, a okolina za razliku od drugih nije umjetna već stvarna.'