AVANTURA U AZIJI

Jasen Boko predstavio knjigu na Interliberu

  • Autor: M. C.
  • Zadnja izmjena 17.11.2014 15:07
  • Objavljeno 17.11.2014 u 09:00
Jasen Boko

Jasen Boko

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

U sklopu Interlibera na Profilovom je štandu promovirana nova knjiga Jasena Boke 'Za Aleksandrom Velikim u srce Azije' (Zapisi iz zemalja gdje mitovi još žive)

Knjigu koja je posljednji dio trilogije na čija su prva dva dijela 'Na Putu svile' i 'Tragovima Odiseja' odlično reagirali i publika i kritika, a potonja je nagrađena Kiklopom za najbolju knjigu publicistike u 2012., predstavili su Gordan Nuhanović i autor. O knjizi su govorili i Ivana Žderić, urednica ove knjige te Tomislav Cvitković, moderator razgovora.

Nuhanović je svoja iskustva putovanja po središnjoj Aziji usporedio s onima opisanima u Bokinoj knjizi, a Ivana Žderić naglasila je ravnotežu između recentnih događanja na prostoru kojim autor prolazi i povijesnih događanja iz Aleksandrovog vremena, a posebnu je naglasila Bokinu duhovitost u opisivanju anegdota koje mu se putem događaju u susretima s lokalnim ljudima.

Jasen Boko nazvao je svoju novu knjigu završnim dijelom trilogije, a prepričavanjem neobičnih zgoda s putovanja, posebno onih iz Afganistana, razveselio je brojnu publiku. Razgovoru se svojom ženskom perspektivom putovanja pridružila i Bokina putna partnerica Nikolina Uroda, koja je put kroz Tursku, Iran, Afganistan, Uzbekistan i Egipat kao žena doživjela ponešto drugačije od autora knjige.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!