RAZDBOBLJE ZNAČAJNIH ODLUKA

Jarčevi, Bikovi, Djevice i Ribe imat će najbolje izglede za uspjeh na svim poljima

23.12.2017 u 10:17

Bionic
Reading

Sunce ove godine dolazi do točke zimskog solsticija 21. prosinca u 17 sati i 28 minuta. U istom trenutku počinje vladavina Jarca, koja će trajati do 19. siječnja

U tom će razdoblju Jarčeve energije utjecati na sve zodijačke znakove, a najjače od ponedjeljka 25. prosinca, kad će u tom znaku biti prisutni i Saturn i Venera.

Jarac je znak zemljanog elementa i kardinalne kvalitete, kojim vlada Saturn.

Vlada dok Sunce prolazi između 270 i 300 lučnih stupnjeva ekliptike - godišnje Sunčeve staze. Jarčeva se vladavina poklapa s prvim mjesecom astronomske zime, kad svjetlo počinje rasti nakon polugodišnjeg opadanja.

Znak je Jarca dobio ime zbog sličnosti Sunčevog uspinjanja po ekliptici i divokozinog veranja po strminama.

  • +23
Poznati Jarci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Rani su astronomi vjerovali da se Sunce vrti oko Zemlje i da se u tvojoj ophodnji šest mjeseci penje, a šest spušta.

Uočili su da na najkraći dan u godini Sunce dolazi do najniže točke puta i zastaje na dva dana prije nego što se opet počne penjati - odatle naziv zimski suncostaj ili solsticij. Napredniji su astronomi dokučili da se Sunčeva putanja prividno penje i spušta zbog nagiba Zemljine osi, no izraz 'suncostaj' opstao je do modernog doba.

Sukladno polaganom Sunčevom usponu s najniže točke, rođeni u znaku Jarca često počinju od dna i ustrajno se penju životnim liticama. Odvažno i strpljivo svladavaju vrlo teške prepreke na putu do ostvarenja dugoročnih ciljeva, odričući se prolaznih zadovoljstava. 

Na pomolu dalekosežne odluke

Zahvaljujući združenom boravku Sunca i Saturna u Jarcu, idući će mjesec donijeti značajne odluke utjecajnih državnika, parlamenata i sudova. Moguća je krupna promjena u strategiji neke od vodećih država ili organizacija s dalekosežnim geopolitičkim posljedicama.

Na pojedinačnom planu najviše će uspjeha imati oni koji budu djelovali odgovorno, trezveno i disciplinirano. Držite se poznatog terena i izbjegavajte rizike, pustolovine i prijestup. Postavite si konkretne i opipljive ciljeve, a izbjegavajte neizvjesne projekte.

Ne tražite povlastice i ne postavljajte uvjete moćnijima od sebe. Poslušnost će vam se isplatiti, dok bi vam se težnja brzoj zaradi ili društvenom usponu mogla osvetiti. Tko bude htio do cilja prečicom, morat će se vratiti na početnu točku i onda krenuti redovnim putem.

  • +40
Poznati Bikovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U idućih mjesec dana Jarci, Bikovi, Djevice, Škorpioni i Ribe imat će najbolje izglede za uspjeh na raznim poljima, dok će Ovnovi, Rakovi i Vage nailaziti na više smetnji ili će trpjeti od manjka energije i slabog imuniteta.

  • +37
Poznate Ribe Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia