NIJE SAMO DOKTOR KRIV

Jacksonova mama tuži promotora serije koncerata

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 17.09.2010 12:38
  • Objavljeno 17.09.2010 u 08:00
roditelji michaela jackson

roditelji michaela jackson

Izvor: Sipa Press / Autor: Sipa

Tužba majke Michaela Jacksona baca novo svjetlo na smrt kralja popa - krivnju za iznenadnu smrt svog sina ne pripisuje samo liječniku, nego i promotorima koncerta koji su bili dužni osigurati adekvatnu liječničku zaštitu

Katherine Jackson tužila je u srijedu na Vrhovnom sudu u Los Angelesu tvrtku AEG Live LLC, tvrdeći da promotori planirane serije povratničkih koncerata njenog sina nisu osigurali ključnu opremu za spašavanje i angažirali kardiologa koji bi pratio Michaela.

U predmetu se navode brojni događaji koji su se zbili dva mjeseca prije Jacksonove smrti u lipnju prošle godine, uključujući detalje pregovora između AEG-a i doktora Conrada Murrayja.

Liječnik optužen za ubojstvo, zbog poduzetih radnji u satima koji su prethodili Jacksonovoj smrti, bit će predmetom u kaznenom suđenju. Izjasnio se da nije kriv, a u parnici Katherine Jackson nije naveden kao tuženik, iako se često spominje.

Murrayjev prijedlog ugovora s AEG-om nije uključen prilikom podnošenja tužbe u srijedu, ali ranije ove godine Associated Press je objavio kopiju u kojoj se jasno vidi da je Murray zatražio od AEG-a uređaj za oživljavanje srca i osobu obučenu za pružanje prve pomoći. Oprema nije bila na mjestu Jacksonove smrti.

'U vrijeme smrti Michael Jackson je bio pod neposrednom skrbi liječnika kojeg je odabrao, angažirao i kontrolirao AEG, štoviše AEG je preporučio i zahtijevao da Michaela Jacksona liječi taj liječnik da bi se osiguralo to da će nazočiti svim probama i koncertima na turneji', navodi se u tužbi.

Glasnogovornik tvrtke AEG Michael Roth izjavio je da nisu vidjeli tužbu pa je ne mogu ni komentirati. Dodao je da je Jackson umro prije potpisivanja Murrayjevog ugovora, pa kao takav nije obvezujući.

Katherine Jackson u tužbi tvrdi da tvrtka AEG, koja je uložila milijune dolara u veličanstveni povratak njenog sina na pozornicu, nije imala interese Michaela Jacksona na umu.

'AEG-ova briga za Michaela Jacksona je lažna, a u stvarnosti su samo vodili brigu da Jackson pod svaku cijenu bude prisutan na probama i koncertima, ne tražeći liječnika koji bi savjesno radio za dobrobit Michaela Jacksona i ne osiguravajući potrebnu medicinsku opremu', stoji u tužbi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi