VRIJEDI INVESTIRATI

Izvucite ih iz ormara: Velik povratak retro jakni koje donose poseban mladenački šarm

30.01.2023 u 18:52

Bionic
Reading

U velikom se stilu ove sezone vraćaju tzv. college jakne, odnosno jakne prepoznatljivog dizajna koje obožavaju ljubiteljice preppy estetike

Ovaj model potječe od jakni sportskih momčadi s američkih sveučilišta, no zbog svog ležernog šarma postao je pravi modni klasik.

Legendarna college jakna viđena je i na Pariškom tjednu mode, a modni znalci su uvjereni da će obilježiti proljetne dane pred nama.

Siječanjska ulična moda

[FOTO] Kaputi, bunde, čizme: Trendi zimske modne kombinacije ove subote preplavile su grad

Pogledaj galeriju

Ova cool jakna vrlo je efektan dodatak svakoj modnoj kombinaciji, a brzo je našla svoj put do streetstylea i mnogih zaljubljenica u modu.

Zbog svog specifičnog šarma našla se i u ormaru neponovljive princeze Diane, a vole je i poznate zaljubljenice u modu, poput Belle Hadid, Kylie Jenner, Emili Sindlev...

Evo koja su tri tipa college jakni najpoželjnija:

Klasične college jakne

U 90-ima su college jakne u monokromatskim varijantama bile apsolutni must-have, a upravo takve bit će veliki hit i u mjesecima pred nama. Posebno dobro izgledaju uz duge haljine ili maxi suknje, a one oversized fantastično idu uz mini haljine i npr. čizme do koljena. Također nas oduševljavaju varijante od satena ili najlonskih tkanina.

Razigrani modeli

Ako volite upečatljivije komade, svoj proljetni look 2023. možete osvježiti modelima s printom u jakim bojama... Samo pripazite da uvijek primijenite dobro poznato pravilo: što je jakna upečatljivija, to ostatak odjeće mora biti jednostavniji. I ne pretjerujte s detaljima u tom slučaju.

Prošivene college jakne

Prošiveni dizajn daje posebnu notu svakom preppy chic stajlingu. Kombinirajte ga s puloverom, kardiganima ili pletenim džemperima, mini haljinama, suknjama...