UZBUDLJIVA SURADNJA

Kao stvorene za ljubitelje minimalizma: Birkenstockice zablistale u novom ruhu

19.01.2023 u 13:52

Bionic
Reading

Nakon suradnje s dizajnerom Manolom Blahnikom, najpoznatiji brend anatomskih natikača udružio je snage s poznatim streetwear brendom Fear of God

‘Uvijek pokušavamo stvoriti proizvod koji je ukorijenjen u funkciji i nužnosti, kojem prethodi jasno estetsko gledište’, riječi su Jerryja Lorenza, osnivača brenda Fear of God koji se nakon Blahnika I sam poigrao dizajnom kultnih natikača brenda Birkenstock.

Rezultat njihove kolaboracije model je naziva Los Feliz, inspiriran i nazvan po jedinstvenim brdskim enklavama istoimene četvrti u Los Angelesu. Ovaj model izgrađen je s lakoćom, povišenom fluidnošću koja definira dizajnerski DNK brenda Fear of God, u kombinaciji s ikonskom siluetom obuće Birkenstock.

Duboka peta, potplat s neobrađenim rubom i dramatično monolitno kopčanje remenom u duhu modnog minimalizma ono je što ga čini posebnim.

Kao i brojne druge suradnje i ova je razvijena u sklopu luksuzne linije Birkenstock 1774. Nastali model nudi se s dva različita gornjišta — teleći antilop i vuneni filc, a dostupan je u brojevima za odrasle i djecu. Ovo je ujedno prvi put da su modeli iz luksuzne linije Birkenstock 1774 dostupni u dječjim brojevima.

‘Zadovoljstvo nam je bilo udružiti snage s brendom Fear of God Jerryja Lorenza. Sandale Los Feliz elegantan su i opipljiv izraz zajedničkih vodećih načela namjernosti i inkluzivnosti oba brenda. Spajanjem Birkenstock podnožja i dizajna s Fear of God estetikom, nastavljamo poticati inovacije s vizionarima koji isto razmišljaju', izjavio je glavni izvršni direktor Birkenstocka Oliver Reichert u priopćenju za javnost. 

Model Los Feliz od teleće antilop kože za odrasle dolazi u boji Pepela, Cement i Taupe i bit će dostupan ekskluzivno na web stranicama Fearofgod.com i 1774.com od 25. siječnja i odabranim globalnim trgovinama 27. siječnja.