THE BODY

Izgleda senzacionalno i u 50-ima, a evo zašto

01.02.2017 u 12:23

  • +3

Elle Macpherson

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Elle Macpherson, koja se proslavila još u 80-ima, kad je, pojavivši se na naslovnici magazina Sports Illustrated, zaradila nadimak The Body, i u 52. može se pohvaliti isklesanim tijelom

Lijepa Australka još uvijek mami uzdahe gdje god da se pojavi, a mnogi se pitaju kako je moguće izgledati tako dobro i u pedesetima. Dugonoga ljepotica pozirala je na naslovnici magazina Your Fitness otkrivši kako održava svoju savršenu figuru. Tajna je u aktivnom načinu života, tvrdi mladolika Australka.

Elle se drži podalje od teretane, no tjelovježbu nadoknađuje na druge načine.

'U svojim dvadesetima nisam morala raditi ništa. Nisam imala djece. A imala sam i puno vremena za pozabaviti se svojim tijelom. Mogla sam napraviti bezbroj čučnjeva i sklekova, te pretrčati kilometre… Bila sam prepuna energije. Ali sad kad sam prešla 50, svaki dan vježbam sat vremena. Ne volim teretanu pa radije skijam na vodi, veslam, šećem… Nekad vježbam boks, a nekad idem s prijateljicom na bicikliranje u dvorani. Bitno je biti stalno aktivan', kaže Elle.

Flashback - harbour island -thank goodness it's Friday. @superelixir ! Run into @nordstrom to get some @ellemacphersonbody lingerie.

A photo posted by Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial) on

Majka dva sina nije pobornica ni strogih dijeta, a njezina prehrana bazira se na voću i povrću. 'Kad sam u inozemstvu i kad god stignem, nastojim biti aktivna. Šećem se i obilazim znamenitosti. Kod kuće šećem psa, trčim po plaži, uživam u plivanju, pješačim s djecom ili vozim bicikl', rekla je Elle.

'Ne želim živjeti život po strogim pravilima. Mislim kako je najbolje biti umjeren i postići ravnotežu. Nastojim se zdravo hraniti i jedem puno povrća, salata, voća… Trudim se jesti organsku hranu. Doručak mi je najvažniji obrok. Smatram da je dobro započeti dan nečim toplim pa jedem zobene pahuljice ili müsli s kuhanim jabukama ili zagrijanim bobičastim voćem', kaže Elle.

Elle priznaje da se u mladosti opterećivala brojem odjeće koji je nosila, no danas je puno opuštenija po tom pitanju. 'Vjerujem da ljepota dolazi iznutra. Danas, s 52 godine, znam kako je za zdrav tijelo i duh najvažnija ravnoteža između prehrane i vježbanja te puno ljubavi', rekla je.

Inače, u ranijem intervjuu otkrila je da je tajna njezine ljepote u kvalitetnom snu, smijehu, pijenju puno vode, svakodnevnoj tjelesnoj aktivnosti i uživanju u životu.