ideja za vikend odmor

Izgleda da nam najavljuju toplu jesen, možda je upravo to prilika za jedan ovakav izlet

07.10.2023 u 07:13

Bionic
Reading

Iako se odmoru svi veselimo, roditelji s malom djecom često će na odmor gledati kao na svojevrsnu stresnu situaciju. Želimo pronaći mjesto sigurno za mališane, brinemo se hoćemo li ponijeti sve potrepštine, razmišljamo o scenarijima koji se ne događaju ni u SF filmovima, ali u dubini duše želimo ugoditi i sebi - potrebno nam je malo bijega od svakodnevice, nekoliko trenutaka za uživanje i odmaranje duše i tijela. I dok tražimo idilično mjesto koje će obuhvatiti sve naše želje, javlja se rješenje smješteno na romantičnom Malom Lošinju

Iako je ovo bio moj prvi posjet hotelu ovakvog tipa, iskreno ću priznati da nakon nekoliko dana provedenih u family hotelu 'Vespera' u Malom Lošinju, potpuno razumijem zašto se parovi s djecom kunu u obiteljske hotele. Od zajamčene sigurnosti preko raznoraznih sadržaja za djecu do ponude aktivnosti za roditelje koji žude za trenucima kada mogu pustiti 'mozak na pašu'.

Suprug i ja smo oduvijek voljeli aktivni odmor i istraživanje te nam je hotel dosad služio samo za spavanje i eventualno brzinski doručak, no sada se to ipak promijenilo. Iako mi i dalje, nakon što smo postali roditelji, živimo dosta aktivno i stalno smo u pokretu, činjenica je da smo se malo morali prilagoditi. Sada nam je cilj i osigurati našem mališanu zabavu, ali i sebi samima odmor od svih onih svakodnevnih aktivnosti koje nam inače progutaju slobodno vrijeme u danu i ne dozvoljavaju da se u potpunosti posvetimo jedni drugima.

Pri dolasku u hotel, znali smo da smo na pravom mjestu!

Hotel obiluje zabavnim sadržajima za djecu, a naš maleni suputnik primijetio je to odmah po dolasku u hotel. Igraonica se nalazi kod recepcije te je stalno otvorena, a u lobbyu hotela nalazi se još jedan kutak za igru koji je promišljeno smješten odmah pokraj kafića! To smo pametno pozicioniranje iskoristili već prvu večer te smo ubrzo došli do zaključka 'da je ipak izvedivo popiti piće u miru s mališanom, samo moraš biti na pravom mjestu'.

Uz to, family hotel Vespera ima i sjajan 'Pino Club', veliku igraonicu koja sadrži razne aktivnosti prilagođene djeci svih uzrasta. Ukoliko vaša family ima i tinejdžere koji su prerasli zabavu u dječjim igraonicama, tu je i game room gdje će svakako pronaći nešto po svojoj volji. Simpatična maskota hotela Pino svako malo prošeta hotelom i pozdravi mališane, što uvijek razveseli djecu koja ga radosno pozdravljaju. Osim navedenih sadržaja, na velikoj terasi hotela nalazi se mini igralište, a odmah ispod, u šumici između hotela i plaže, nalaze se velika dječja igrališta. Prilaz plaži i šetnici je u potpunosti prilagođen kolicima te ste na pravom mjestu ukoliko volite šetati. Cijela Sunčana uvala, u kojoj je hotel smješten, prepuna je pješačkih staza u svim smjerovima. Naravno, tu je i nekoliko vanjskih bazena napunjenih morskom vodom koji uistinu pružaju zabavu za velike i male, tako da smo svi podjednako uživali u zajedničkom vremenu! Uz sve navedeno, zaista se nije teško zabaviti bez da uopće napustiš hotel.

Međutim, ukoliko poželite odvojiti vrijeme za istraživanje otoka - neće vam biti žao!

Šetnja šarenom rivom u Malom Lošinju je pak poseban doživljaj, a centar obiluje raznim atrakcijama koje možete posjetiti. Muzej Apoksiomena svakako je glavna turistička atrakcija koja će vas oduševiti svojom arhitekturom, ali i kipom koji je jedinstven nalaz ne samo u Jadranskom moru već i u svijetu. Ljubiteljima umjetnosti svakako će zanimljiva biti Palača Fritzi – Lošinjski muzej u kojoj se nalazi bogata zbirka djela hrvatskih i europskih umjetnika. Samo nekoliko minuta hoda od luke Mali Lošinj nalazi se Miomirisni otočki vrt, mjesto gdje se možete opustiti i uživati ​​u mirisima više od 250 vrsta mediteranskih mirisnih biljaka s otoka Lošinja i Cresa. Za ljubitelje romantike i zalazaka sunca, prekrasna panorama tematskog vidikovca Providenca svakako je must-visit mjesto.

Na Lošinj se svakako planiramo vratiti, a tada ćemo posjetiti i Institut Plavi svijet te otići na promatranje najpoznatijih jadranskih dupina – lošinjskih. Za to ćemo ipak pričekati da naš mali suputnik još malo naraste kako bi u potpunosti uživao u tom neprocjenjivom iskustvu.

Sve u svemu, za jedan ovakav vikend od nas imate veliku preporuku! Bijeg iz užurbanosti većih gradova svima nam dobro dođe, a otoci su baš pravo mjesto za odmor. Tik do gradića Velog Lošinja nalazi se hotel Punta koji savršeno utjelovljuje koncept Lošinja kao otoka vitalnosti. Boravak u njemu garancija je opuštajućeg, ljekovitog odmora jer se posebno osmišljeni Health & Fitness i Vitality programi provode pod nadzorom stručnjaka, a moderan SPA centar s bogatim relax sadržajima, unutarnjim i vanjskim bazenima, pruža nezaboravan wellness doživljaj. Odmor kakav trebamo je zajamčen!

Vitality Hotel Punta će tijekom jeseni imati posebne obiteljske ponude s do 20% popusta i besplatnim polupansionom za djecu do 12 godina. Izgleda da nam najavljuju toplu jesen, možda je upravo to prilika da posjetite Lošinj?

  • +42
Obiteljski hotel 'Vespera' na Malom Lošinju Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Matea Halilović

Prilog je nastao u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima te u suradnji s Lošinj Hotels & Villas by Jadranka turizam d.o.o.