LJERKA MINTAS-HODAK

Ivana bi danas bila ponosna na nas

  • Autor: Silvija Glavić
  • Zadnja izmjena 01.04.2011 11:46
  • Objavljeno 01.04.2011 u 11:46
01 Zvonimir Hodak i Ljerka Mintas Hodak

01 Zvonimir Hodak i Ljerka Mintas Hodak

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Preko 80 tisuća kuna sakupljeno je na druženju u Muzeju Mimara u ime Zaklade koja nosi ime mlade odvjetnice koja je tragično izgubila život prije nešto manje od dvije i pol godine

'Zakladu Ivana Hodak osnovali smo u lipnju 2009. godine i već stipendiramo 12 odličnih studenata bez roditelja i lošijeg imovinskog statusa. Činimo to uglavnom uz pomoć sponzora, a zanimljivo je da su među njima manje tvrtke, ali izuzetno senzibilizirane za ovakve akcije. Drugi način su ovakvi eventi. Sve u svemu, Ivana bi bila izuzetno ponosna jer i sama je jako voljela pomagati, pa joj se na ovaj način odužujemo', rekla nam je Ljerka Mintas-Hodak, majka pokojne Ivane i bivša potpredsjednica Vlade. Njezin otac, odvjetnik Zvonimir Hodak, dotle je između ostalih licitirao za neka od 17 djela recentnih hrvatskih umjetnika. Našao se tu i ondašnji dečko Ivane Hodak, Ljubo Pavasović Visković, koji je sa svojom novom djevojkom Dinom Štern došao odati počast bivšoj ljubavi. Njezini najbliži pokazali su da su kod ovakvih inicijativa i dalje složni te da se trude živjeti dalje.

Matej Grgić

Matej Grgić

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Dok su glazbenice Ivana i Marija Husar uz svirku Živih legendi pjevale prigodne pjesme, poput 'Angels', 'Nek' te zagrli netko sretniji', 'Ti voglio bene' i 'Ljubav zaslužuje to', Ivanine prijateljice, između kojih su se našle glumica Jelena Perčin-Babić i Mirela Forić-Srna, nisu mogle suspregnuti suze.

Pod voditeljskom palicom glumice Mile Elegović i komičara Zlatana Zuhrića - Zuhre, od prodaje ulaznica i aukcije namaknuto je više od 80 tisuća kuna, koja će biti uplaćena na račun Zaklade Ivana Hodak.

Svi koji inače žele pomoći radu Zaklade mogu uplatiti sredstva na kunski račun broj: 2484008-1105123288 kod RBA Zagreb
ili devizni račun broj: IBAN HR24840081105123288 kod RBA Zagreb.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!