PREDMET ŽUDNJE

'It' torbica sezone novi je modni klasik

09.09.2016 u 06:55

Bionic
Reading

U moru dizajnerskih torbica koje su se pojavile zadnjih mjeseci jedna je isplivala na površinu i zavladala profilima utjecajnih svjetskih modnih blogerica na Instagramu. Torba talentiranog i nagrađivanog irskog dizajnera J.W. Andersona poznata pod imenom Pierce postala je novi predmet ženske žudnje

Elegantna torbica klasičnog dizajna, ali s pomaknutim detaljem – dvjema probušenim rupama kroz koje prolazi zlatna metalna alka - suvremeni je modni klasik koji savršeno spaja klasični dizajn s neočekivanim detaljima. Andersonova it torbica nastala je iz ideje da dizajnira torbu kao trodimenzionalni objekt, zbog čega je klasičnoj silueti dodao iznenađujuće detalje u obliku rupa i velike alke.

Details

A photo posted by Erica Choi (@eggcanvas) on


Prije nekoliko godina u razgovoru za Stylist, na pitanje što smatra najboljom modnom investicijom, Anderson je odgovorio – torbica.

'To je definitivno torba jer torbe mogu biti vječne i u isto vrijeme edgy. Torba može promijeniti kompletan outfit, a stari outfit učiniti novim i trendovskim', rekao je Anderson koji je u međuvremenu i sam dizajnirao bezvremensku torbicu, klasičnu i u isto vrijeme dovoljno edgy da zadovolji različite ukuse.


Zahvaljujući klasičnoj liniji i efektnim detaljima, ova torba ima sve predispozicije da završi na listi kultnih modnih dodataka jer je u isto vrijeme elegantna i suvremena te se s lakoćom uklapa u različite stylinge dama bez obzira na njihove godine.

Izrađena je od najfinije kože i dolazi u jednobojnim, ali i višebojnim izdanjima, od klasične boje konjaka i vječne crne pa sve do otkačenijih, rokerskijih modela ukrašenih metalnim detaljima.

bag collection is growing ??

A photo posted by Michèle Krüsi (@thefashionfraction) on

Ne čudi stoga što je Andersenova ljepotica vladarica instagramskih profila svjetskih modnih blogerica koje svoj modni ulov vješto kombiniraju uz različite modne komade. It torba sezone dolazi s cijenom od oko 12.000 kuna (ovisno i o veličini), što u usporedbi s današnjim cijenama torbica luksuznih modnih kuća i nije tako pretjerano, no za obične smrtnice još uvijek je relativno nedostižna.

Repost @thelocals @jw_anderson #piercebag #ontheroad ??❣??

A photo posted by @lastcheyenne on


Uspjeh torbice Pierce samo je jedan u nizu uspjeha koje u posljednje vrijeme niže J.W. Anderson, 31-godišnji Irac koji je u 2015. osvojio britansku modnu nagradu za najboljeg dizajnera muške, ali i ženske odjeće, što je prvi put u povijesti da je isti dizajner odnio nagradu u obje kategorije.

Repost @stylesightworldwide #PierceBag by #jwanderson ??????????????????

A photo posted by @lastcheyenne on


Otkako je 2008. pokrenuo mušku, a zatim dvije godine kasnije i žensku kolekciju, ovaj dizajner ne prestaje istraživati poveznicu između muške i ženske mode, a odlikuje ih androgina estetika.

Modni kritičari i urednici ga obožavaju, osim kreativnog vođenja brenda pod vlastitim imenom, na čelu je i luksuznog španjolskog modnog brenda Loewe, a nedavno je izbacio i capsule kolekciju s reperom A$AP Rockyjem.