VELIKO PRIZNANJE

Istra je najbolja svjetska maslinarska regija

11.07.2016 u 20:22

Bionic
Reading

Istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje Chiavalon Ex Albis uvršteno je u TOP 25 maslinovih ulja svijeta iz ekološkog uzgoja, priopćeno je u ponedjeljak iz OPG-a Chiavalon

Chiavalonov Ex Albis, blend pet različitih sorti maslina, organizacija World best olive oils uvrstila je među 25 najboljih maslinovih ulja svijeta iz ekološkog uzgoja.

Ta organizacija petu godinu zaredom sastavlja rang-listu najboljih svjetskih proizvođača ekstra djevičanskoga maslinova ulja na temelju rezultata ostvarenih na 14 najvećih svjetskih natjecanja. Chiavalon je s ekstra djevičanskim uljem Ex Albis nastupio samo na četiri od četrnaest natjecanja koja se uzimaju u obzir prilikom definiranja rang-liste najboljih, no rezultati su bili iznimno dobri te su omogućili da to ulje prikupi velik broj bodova i da se uvrsti u TOP 25 maslinovih ulja svijeta iz ekološkog uzgoja na 18. mjestu.

Ova nagrada je najveći uspjeh koji je naša obitelj ostvarila u dosadašnjem radu - to je rezultat rada, strasti i odricanja cijele obitelji posljednjih 19 godina, prije koliko sam još kao 13-godišnjak zasadio naših prvih 100 maslina. Danas obrađujemo 7500 maslina, izvozimo trenutačno u 12 država svijeta, a ovo priznanje nam donosi još veću, neprocjenjivu, vidljivost na svjetskom tržištu, izjavio je novinarima istarski maslinar Sandi Chiavalon i dodao da je ta nagrada ujedno velika promocija Istre u svijetu.

Naime, kako je ugledni vodič Flos Olei ove godine Istru proglasio najboljom svjetskom maslinarskom regijom, tom je nagradom i Chiavalon kao proizvođač pridonio promociji Istarske županije u svijetu.