FRANCUSKA poSLASTICA

Isprobajte recept Karmele Vukov Colić za ukusan i brzi kolač od trešanja

06.06.2021 u 17:51

Bionic
Reading

Poznato lice s malih ekrana, Karmela Vukov Colić, posljednjih mjeseci oduševljava svojim kulinarskim vještinama i receptima koje rado podijeli na svom blogu. Ovoga puta red je došao na poznati francuski kolač s tamnim trešnjama u glavnoj ulozi

Blog ciao-karmela.eu, poznate voditeljice Karmele Vukov Colić postao je nezaobilazna stranica mnogima u potrazi za jednostavnim, a ukusnim receptom. Ovoga puta Karmela je predložila idealan recept za poznatu francusku slasticu clafoutis koju se, prema riječima znalaca, isključivo isplati napraviti s tamnim trešnjama.

Sastojci

  • Tamne trešnje
  • Rum ili višnjevača
  • 3 jaja
  • 180 grama brašna
  • 80 grama rastopljenog maslaca
  • 220 ml mlijeka
  • Četiri žlice šećera
  • Ribana limunova korica i vanilija

Priprema

Trešnje (s košticama jer daju aromu) potopite u rum ili višnjevaču na 30 minuta. Ulupajte tri jaja, dodajte 180 grama brašna, 80 grama rastopljenog maslaca i 220 ml mlijeka. Kad dobijete jednoličnu smjesu, u nju umiješajte četiri žlice šećera, ribanu limunovu koricu i vaniliju. Tavu koja može u pećnicu jako namastite maslacem pa po njoj rasporedite ocijeđene trešnje. Kada ste to učinili, prelijte ih smjesom ajaja i pecite na 180 stupnjeva na 30 minuta.

Kada je kolač gotov i ohlađen, po želji ga pospite šećerom u prahu.