savršen uz tjesteninu

Samo 6 sastojaka i 25 minuta: Odličan recept za brzi umak od svježe rajčice koji ćete obožavati

  • Autor: M.D.
  • Zadnja izmjena 01.06.2021 11:37
  • Objavljeno 01.06.2021 u 11:37
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Francesco Dibartolo / Panthermedia / Profimedia

Kada žudite za jednostavnim, a opet jako ukusnim jelom, tjestenina je uvijek dobar izbor. Idući put je pripremite uz ukusan umak od svježih cherry rajčica koji je gotov u tren oka

Samo šest osnovnih sastojaka i 25 minuta dijeli vas od ultimativnog recepta za brzi umak od svježe rajčice koji savršeno paše uz tjesteninu. Umak za tjesteninu od svega nekoliko sastojaka osim uz tjesteninu možete poslužiti i kao vrlo ukusan namaz, dodatak drugim jelima ili pak umak za umakanje tortilja ili čipsa.

Potrebni sastojci:

  • 30 maslaca
  • 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • Kilogram prepolovljenih cherry rajčica
  • 120 ml bijelog vina
  • 5 g svježeg bosiljka, sitno nasjeckanog
  • 1 žlica šećera

Postupak:

U veliku, duboku tavicu stavite maslac i zagrijte na srednje laganoj vatri. Dodajte češnjak te lagano dinstajte uz povremeno miješanje, oko 2 minuta.

Vatru pojačajte na srednje jaku i dodajte cherry rajčice, plus prstohvat soli i papra. Rajčicu kuhajte uz povremeno miješanje sve dok se ne raspukne, oko 3 minute.

Dodajte bijelo vino i pirjajte strugajući smeđe komadiće s dna tave koji se pojavljuju, sve dok se tekućina ne ispari, a umak ne zgusne, oko 5 minuta.

Umiješajte bosiljak i šećer, a zatim okusite i začinite umak solju i paprom, po želji. Poslužite uz svježe kuhanu tjesteninu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!