ZVJEZDANA SURADNJA

Ikea ima super vijesti: Stižu kolekcije u suradnji s Adidasom, Legom i sestrom megapopularne Beyonce

08.06.2018 u 14:51

Bionic
Reading

Pjevačica Solange Knowles, mlađa sestra slavne Beyonce, okušat će se i kao dizajnerica interijera za Ikeu. Osim sa Solange, švedski div najavio je suradnju na budućim kolekcijama s adidasom i Legom

Solange je poznata po svojem neobičnom glazbenom i modnom stilu oduvijek poprilično uronjenonima u avangardu, pa je logičan slijed da njezin umjetnički izraz postaje sve više multidisciplinaran.

Glazbenica je tako nedavno surađivala s Uniqlom poznatim brendom iz Japana poznatom po minimalističkom pristupu, a sad je objavljeno kako će se mlađa Beyonceina sestra okušati kao dizajnerica interijera za Ikeu.

Ikea x Virgil Izvor: Društvene mreže / Autor: screenshot

Ni ne sumnjamo kako će ta kolekcija biti vrlo živopisna kao i sama glazbenica koja je poznata po ekstravagantnim kreacijama poput kombinezona od vinila ili haljinama otkačenih uzoraka i boja.

Inače, ovo nije prvi put da Ikea angažira ugledne umjetnike: novi kreativni direktor muške linije Louisa Vuittona Virgil Abloh je prošli mjesec surađivao s Ikeom, a švedska stilistica Bea 'B.' Åkerlund je za Ikeu osmisila neobičnu kolekciju ukrasnih predmeta za dom poput crvenih jastuka u obliku usana pa do kutije-šešira.

Budući da u Ikei smatraju kako kvaliteta i dizajn trebaju biti pristupačni svima, najavili su brojne dizajnerske suradnje, nešto slično kao što to drugi švedski gigant H&M godinama radi s poznatim dizajnerima poput Kenza, Karla Lagerfelda ili Balmaina što je rezuliralo razgrabljenim kolekcijama ovih odličnih modnih kolaboracija koje su brzinom munje nestajale s polica ovog omiljenog high street brenda.

Abloh je napravio pravu revoluciju sa svojim redizajnom legendarne plave Frakta torbe koju s nestrpljenjem iščekujemo. 'Moj je zadatak napraviti nešto provokativno', kazao je tad Abloh te predstavio novu Frakta torbu, ovog puta napravljenu od kartona s velikim bijelim slovima na kojima piše 'sculpture'. Prototip torbe obljepljen je crvenim ljepljivim trakama. Bivši kreativni direktor modne linije Kanye Westa, nastavio je suradnju sa švedskim gigantom. Njegova će kolekcija namještaja izaći 2019. godine.

Najvažnije kolekcije švedskog giganta stizat će na police narednih godina svakih nekoliko mjeseci, a riječ je o suradnjama s razvikanim dizajnerskim imenima, modnog dizajnera Virgila Abloha do Bena Gorhama, vlasnika parfemskog niche carstva Byredo.

Nakon nedavno predstavljenih uspješnih suradnji s Virgilom Ablohom (Markerad) te kolekcije tepiha ručne izrade Ikea nastavlja sa svojim kolaboracijama s poznatim brendovima i dizajnerima.

Švedski gigant je na ovogodišnjem događanju pod nazivom Democratic Design Days najavio kako će pokrenuti zajedničke kolekcije u suradnji s tri poznata brenda: Adidasom, Legom i projektom Saint Heron iza kojeg stoji Solange Knowles, no zasad još nema previše poznatih detalja. Suradnja s Legom bazirat će se na poticanju kreativosti u domovima, dok će Adidas biti usmjeren na zdraviji lifestyle. Kolaboracija Ikee i projekta Saint Heron, najavljeno je, na nov način će oživjeti teme u domovima iz područja arhitekture, dizajna, umjetnosti i glazbe.